Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 15-Απρ-2020 13:37

  Πρόβλεψη Βερολίνου: Σε ύφεση θα παραμείνει η γερμανική οικονομία μέχρι το μέσον του έτους

  Πρόβλεψη Βερολίνου: Σε ύφεση θα παραμείνει η γερμανική οικονομία μέχρι το μέσον του έτους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε ύφεση θα παραμείνει η γερμανική οικονομία μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού, ως συνέπεια της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με την μηνιαία έκθεση του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας.

  "Η γερμανική οικονομία βρίσκεται σε ύφεση από τον Μάρτιο. Αυτή η εικόνα αναμένεται να διαρκέσει έως το μέσον του έτους", αναφέρεται στην ανακοίνωση της κυβέρνησης και επισημαίνεται ότι το ΑΕΠ για το σύνολο του α' τριμήνου αναμένεται να υποχωρήσει "αισθητά", με χειρότερο μήνα τον Απρίλιο. "Ακόμη και εάν τα πρώτα μέτρα προστασίας χαλαρώσουν, η οικονομία θα εξακολουθήσει να είναι συγκρατημένη και θα ανακάμπτει μόνο σταδιακά.

  Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των κορυφαίων οικονομικών ινστιτούτων της Γερμανίας, το ΑΕΠ θα συρρικνωθεί κατά 4,2% για το τρέχον έτος. Το υπουργείο Οικονομίας ωστόσο τόνισε ότι "οι περαιτέρω οικονομικές εξελίξεις υπόκεινται σε ασυνήθιστα μεγάλες αβεβαιότητες".

  Η κυβέρνηση αναμένει πάντως "άνευ προηγουμένου" κάμψη της βιομηχανικής δραστηριότητας και μεγάλη συρρίκνωση της ιδιωτικής κατανάλωσης. "Η κατάρρευση της παγκόσμιας ζήτησης, οι διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα, οι αλλαγές στην συμπεριφορά των καταναλωτών και η ανασφάλεια των επενδυτών έχουν τεράστια επίδραση στην Γερμανία", τονίζει το υπουργείο Οικονομίας.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ