Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 14-Απρ-2020 21:45

  Evans (Fed): Ανάκαμψη το β' εξάμηνο εάν το επιτρέψει η υγειονοµική κατάσταση

  Evans (Fed): Ανάκαμψη το β' εξάμηνο εάν το επιτρέψει η υγειονοµική κατάσταση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Υπάρχει μια "αισιόδοξη πιθανότητα" η ραγδαία ύφεση που αντιμετωπίζει η αμερικανική οικονομία να είναι μόνο προσωρινή, αλλά αυτό έρχεται με πολλές επιφυλάξεις, δήλωσε σήμερα ο Charles Evans, πρόεδρος της Chicago Federal Reserve.

  "Υπάρχουν πολλοί περιοριστικοί παράγοντες σε αυτό το ελπιδοφόρο αφήγημα και πολλά πράγματα θα πρέπει να πάνε καλά προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο οικονομικός πόνος", δήλωσε ο Evans στο πλαίσιο συζήτησης με φοιτητές του Carnegie Mellon University στο Πιτσμπουργκ. 

  Ο Evans δήλωσε ότι μια ειλικρινής αξιολόγηση της οικονομίας είναι πώς μια βαθιά ύφεση μπορεί να αποφευχθεί. 

  Με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να έχουν ρίξει στη "μάχη" τρισεκατομμύρια δολάρια, δημιουργείται ένα μαξιλάρι ασφαλείας για να απορροφηθεί κάπως το χτύπημα από την πανδημία. Αυτό δημιουργεί την πιθανότητα η οικονομία να ξεκινήσει να ανακάμπτει από το δεύτερο μισό του έτους, με την προϋπόθεση η υγειονοµική κατάσταση της χώρας να το επιτρέψει, ανεφερε ο κεντρικός τραπεζίτης. 

  Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η ύφεση να είναι βαθύτερη και πιο παρατεταμένη καθώς η πανδημία θα επιδεινώνεται και θα καθυστερεί την ανάκαμψη ακόμη και το επόμενο έτος, πρόσθεσε. "Αυτός ο κίνδυνος μπορεί να είναι μαζί μας για κάποιο καιρό", προειδοποίησε.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ