Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 14-Απρ-2020 20:45

  Βρετανός ΥΠΟΙΚ: Σημαντικές οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας αλλά η ανάκαμψη θα έρθει γρήγορα

  Βρετανός ΥΠΟΙΚ: Σημαντικές οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας αλλά η ανάκαμψη θα έρθει γρήγορα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι συνέπειες στην οικονομία από το lockdown θα είναι σημαντικές, αλλά τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης μπορούν να βοηθήσουν τη χώρα να ανακάμψει γρήγορα από την κρίση, παραδέχτηκε ο υπουργός Οικονομικών, Ρίσι Σουνάκ, στην σημερινή ενημέρωση της κυβέρνησης για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, αναφερόμενος σε δημοσίευση ενός σεναρίου από το γραφείο ευθύνης προϋπολογισμού, νωρίτερα, σύμφωνα με το οποίο εκτιμάται μείωση του ΑΕΠ κατά 35% και αύξηση της ανεργίας στο 10% κατά το δεύτερο τετράμηνο του έτους.

  Ο υπουργός τόνισε ότι οι οικονομικές επιπτώσεις θα είναι προσωρινές και δεν θα επηρεάσουν μία ολόκληρη γενιά, και εκτίμησε ότι η ανάκαμψη θα είναι γρήγορη. Σε ερώτηση για το πως θα βρει τα χρήματα για να καλύψει το έλλειμα που θα δημιουργήσει ο μεγάλος δανεισμός, απάντησε ότι δεν μπορεί να μιλήσει για μελλοντικές φορολογικές πολιτικές, ωστόσο η καλύτερη πολιτική είναι να διασφαλιστεί ότι η οικονομία της χώρας θα μπορέσει να επιστρέψει στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατό.

  Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Οικονομικών σκοπεύει να θέσει σε λειτουργία το πρόγραμμα διατήρησης εργασίας γύρω στις 20 Απριλίου, το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα στους δικαιούχους - εταιρείες να αιτούνται για χρήματα με τα οποία θα πληρώνουν το εργατικό προσωπικό τους, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε προσωρινή άδεια λόγω του κορονοϊού.

  Η επικεφαλής ιατρικής του γραφείο Δημόσιας Υγείας Αγγλίας, Ιβόν Ντόιλ, αναφερόμενη στους θανάτους εκτός νοσοκομείων από τον κορονοϊό, είπε ότι η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες μαζί με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία για να επιταχύνει τη διαδικασία αναφορών που προέρχονται από την κοινότητα, δηλαδή από οίκους φροντίδας ηλικιωμένων και ευπαθών. Στόχος, είπε, είναι να υπάρχουν τα καλύτερα δυνατά δεδομένα σε καθημερινή βάση από τους οίκους φροντίδας, παρ' όλο που πρόκειται για έναν τομέα πολύ διασκορπισμένο.

  Για το ίδιο θέμα ο Ρίσι Σουνάκ είπε ότι πρόκειται για μία "λογιστική πρόκληση" και ο επικεφαλής ιατρικής του NHS Αγγλίας, Στίβεν Πόουις, διευκρίνισε ότι τα νοσοκομεία είναι πολύ λιγότερα από τους οίκους φροντίδας, και έχουν ήδη την εμπειρία και τα εργαλεία να παρέχουν γρήγορα τα δεδομένα τους στην κυβέρνηση και αυτός είναι ο λόγος που τα δεδομένα των νοσοκομείων δημοσιοποιούνται πιο γρήγορα και οργανωμένα.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ