Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 14-Απρ-2020 19:44

  Η Sanofi και η GSK θα συνεργαστούν για να βρουν ένα εμβόλιο με ορίζοντα το 2021

  Η Sanofi και η GSK θα συνεργαστούν για να βρουν ένα εμβόλιο με ορίζοντα το 2021
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι φαρμακευτικοί κολοσσοί Sanofi και GSK γνωστοποίησαν σήμερα την πρόθεσή τους να ενώσουν τις δυνάμεις τους "για να αναπτύξουν ένα εμβόλιο με ανοσοενισχυτική ουσία εναντίον της Covid-19", μια συνεργασία από την οποία οι δύο εταιρείες ελπίζουν να έχουν αποτελέσματα έως το 2021.

  Ο γαλλικός και βρετανικός όμιλος "θα συνδυάσουν τις καινοτόμες τεχνολογίες τους για να αναπτύξουν ένα εμβόλιο με ανοσοενισχυτική ουσία εναντίον της νόσου Covid-19", επισημαίνουν σε ένα δελτίο τύπου.

  "Το υποψήφιο εμβόλιο αναμένεται να εισέλθει στο στάδιο των κλινικών δοκιμών το δεύτερο εξάμηνο του 2020 και στην περίπτωση επιτυχίας θα είναι διαθέσιμο το δεύτερο εξάμηνο του 2021" αναφέρουν οι Sanofi και GSK.

  Η Sanofi "θα φέρει σε αυτήν τη συνεργασία τον αντίγονό της της πρωτεϊνης S του Covid-19" και το βρετανικό εργαστήριο "την τεχνολογία του παραγωγής εμβολίων με ανοσοενισχυτική ουσία για πανδημική χρήση".

  Ο συνδυασμός ενός πρωτεϊνικού αντιγόνου και μιας ανοσοενισχυτικής ουσίας θεωρείται μια "καλά εξακριβωμένη διαδικασία, που χρησιμοποιείται σε πολλά εμβόλια που έχουν ήδη βγει στο εμπόριο".

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ