Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 14-Απρ-2020 14:59

  Βρετανία: Εκτιμήσεις για συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 35% στο διάστημα Απριλίου-Ιουνίου

  Βρετανία: Εκτιμήσεις για συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 35% στο διάστημα Απριλίου-Ιουνίου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η βρετανική οικονομία πιθανότατα θα συρρικνωθεί κατά 35% στο διάστημα Απριλίου-Ιουνίου, και ο δείκτης της ανεργίας θα μπορούσε να διπλασιαστεί στο 10% εξαιτίας του shutdown που επέβαλε η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό.

  Τα παραπάνω αποτελούν εκτιμήσεις του γραφείου ευθύνης για τον προϋπολογισμό της χώρας, το οποίο πρόσθεσε ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα θα μπορούσε να διαμορφωθεί στις 273 δισ. στερλίνες στην χρήση 2020-2021, πέντε φορές οι προηγούμενες εκτιμήσεις της και αντίστοιχα με το 14% του ΑΕΠ, που αποτελεί το υψηλότερο ποσοστό από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

  Η πρόβλεψη βασίζεται στην εκτίμηση ότι το shutdown θα κρατήσει για τρεις μήνες και θα ακολουθήσουν άλλοι τρεις μήνες στη διάρκεια των οποίων οι περιορισμοί θα αρθούν εν μέρει.

  Το γραφείο ανέφερε ότι η οικονομία θα μπορούσε να ανακάμψει γρήγορα μετά από την κατάρρευση του β΄ τριμήνου.

  Ακόμη, εκτιμάται ότι το χρέος του δημοσίου τομέα θα μπορούσε να υπερβεί το 100% του ΑΕΠ στη διάρκεια της χρήσης 2020-2021, αλλά στο τέλος της χρήσης θα διαμορφώνεται κοντά στο 95%.

  Πριν από την κρίση, το γραφείο προϋπολογισμού είχε προβλέψει ότι το χρέος θα διαμορφωνόταν στο 77% του ΑΕΠ στο διάστημα 2020-2021.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ