Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 13-Απρ-2020 17:16

  Νέα ένταση στην Ιντλίμπ μεταξύ πρώην φιλότουρκων τζιχαντιστών και νυν φιλότουρκων ανταρτών

  Νέα ένταση στην Ιντλίμπ μεταξύ πρώην φιλότουρκων τζιχαντιστών και νυν φιλότουρκων ανταρτών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μεταδίδει ότι νέα ένταση επικρατεί στη διεθνή Εθνική Οδό, Λατάκιας - Χαλεπίου και μεταξύ, αφενός, της Hayat Tahrir al-Sham (HTS), οργάνωσης που μέχτι πρότινος αποτελούσε το παρακλάδι της αλ-Κάιντα στη Συρία, ονόματι al-Nusra και το οποίο μέχρι πριν από λίγο καιρό φερόταν να υποστηρίζει η τουρκική κυβέρνηση στη μάχη εναντίον των δυνάμεων του Μπασάρ αλ-Άσαντ και αφ' ετέρου του Εθνικού Μετώπου και των Σωμάτων Al-Sham.

  Μία περίπολος ελέγχου της HTS συνέλαβε έναν διοικητή των επίσης υποστηριζόμενων από την Τουρκία, Σωμάτων Al-Sham, μαζί με αρκετούς συμπολεμιστές του, κοντά στην πόλη Al-Nairb, ανατολικά της Ιντλίμπ.

  Από την άλλη πλευρά, ένα σημείο ελέγχου που ανήκει στην HTS συνέλαβε μια ομάδα μελών του "Εθνικού Μετώπου για την Απελευθέρωση", ενώ κατευθυνόταν προς τις πρώτες γραμμές με τις δυνάμεις του καθεστώτος στο Σαρακέμπ, ανατολικά της Ιντλίμπ, κατάσχοντας τα οχήματα και τα όπλα τους, χωρίς να γίνουν γνωστοί οι λόγοι και τα κίνητρα.

  Η εξέλιξη αυτή έρχεται υπό το πρίσμα της σύσφιξης των κανόνων ασφάλειας στα σημεία ελέγχου της HTS, σε όλες τις περιοχές ελέγχου της, στην Ιντλίμπ και στην ύπαιθρο του Χαλεπίου.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ