Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 13-Απρ-2020 17:12

  Ινδονησία: Ξεκινούν σύντομα οι διαγνωστικοί έλεγχοι για τον κορονοϊό

  Ινδονησία: Ξεκινούν σύντομα οι διαγνωστικοί έλεγχοι για τον κορονοϊό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Γουϊντόντο ανακοίνωσε πως η χώρα του θα είναι σε θέση να διεξάγει πάνω από 10.000 καθημερινές διαγνώσεις με ελέγχους αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης (PCR), έπειτα από τις επικρίσεις που δέχθηκε για τα χαμηλά ποσοστά ελέγχων για τον νέο κορονοϊό.

  Μιλώντας στα ξένα μέσα ενημέρωσης ο Γουϊντόντο ενημέρωσε πως η Ινδονησία έχει εξασφαλίσει νέα προμήθεια διαγνωστικών μέσων PCR από την Ελβετία κι οι δυνατότητές της για ελέγχους θα ενισχυθούν από την ερχόμενη εβδομάδα, με επέκταση της διενέργειας τεστ σε 78 εργαστήρια ελέγχου.

  Η τέταρτη μεγαλύτερη σε πληθυσμό χώρα έχει δεχθεί επικρίσεις για τα χαμηλά ποσοστά ελέγχου του πληθυσμού της (μόλις 27.000, ένα ανά 10.000 ανθρώπους) από τον ΠΟΥ κι άλλους ειδικούς δημόσιας υγείας.

  "Είμασταν πολύ σοβαροί για τον έλεγχο του πληθυσμού από την αρχή, όμως δεν γνωρίζαμε τι είδους διαγνωστικά μέσα χρειαζόμασταν", τόνισε ο πρόεδρος. Η χώρα είχε εισαγάγει περίπου 500.000 διαγνωστικά στα μέσα Μαρτίου, όμως η έλλειψη ακρίβειάς τους σημαίνει πως όσοι είχαν ελεγχθεί και βρεθεί θετικοί έπρεπε να ξαναελεγχθούν με τη μέθοδο PRC.

  Από τους ελεγχθέντες στην Ινδονησία, θετικοί βρέθηκαν 4.557 (15%) κι από αυτούς οι 399 (9%) κατέληξαν.

  Ο Γουϊντόντο απέρριψε τις κατηγορίες ότι προέταξε την οικονομία έναντι της δημόσιας υγείας, τονίζοντας πως η κυβέρνησή του εστίασε από τον Ιανουάριο στα μέτρα κατά του κορονοϊού, επιβάλλοντας περιορισμούς στις κοινωνικές επαφές και στα ταξίδια, ώστε να εξασφαλισθεί πως δεν θα υπάρξουν επιπτώσεις στον φτωχότερο πληθυσμό και θα αποφευχθούν κοινωνικές αναταραχές. Το 60% του πληθυσμού της Ινδονησίας εργάζεται εποχιακά και χωρίς ασφάλιση κι οι περιορισμοί έχουν μεγάλο κόστος στην επιβίωσή τους.

  Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πακέτο ενίσχυσης της οικονομίας ύψους 24,9 δισεκ. δολαρίων, που περιλαμβάνει κοινωνικά επιδόματα σε 10 εκατ. οικογένειες, όπως και βοήθεια σε τρόφιμα κι εκπτώσεις στην κατανάλωση ρεύματος. Ο πρόεδρος ανακοίνωσε πως εξετάζει να λάβει περαιτέρω οικονομικά μέτρα μέσα σε έξι μήνες.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ