Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 13-Απρ-2020 16:59

  Clarida της Fed: Ισχυρό πλήγμα από τον κορονοϊό, οι ΗΠΑ μπορούν να αποφύγουν τον αποπληθωρισμό

  Clarida της Fed: Ισχυρό πλήγμα από τον κορονοϊό, οι ΗΠΑ μπορούν να αποφύγουν τον αποπληθωρισμό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο αντιπρόεδρος της Federal Reserve, Richard Clarida, ισχυρίστηκε ότι η κεντρική τράπεζα έχει τα απαραίτητα εργαλεία για να κρατήσει τις ΗΠΑ έξω από μια αποπληθωριστική παγίδα, παρά το σοβαρό πλήγμα που φέρει ο κορονοϊός στην οικονομία.

  "Η ζήτηση επηρεάζεται πολύ αρνητικά, προσπαθούμε να αντισταθμίσουμε αυτό με την πολιτική μας", δήλωσε ο Clarida σε συνέντευξή του στην τηλεόραση Bloomberg. "Πιστεύω ότι είναι αντιπληθωριστικό. Δεν πιστεύω ότι είναι αποπληθωριστικό. Νομίζω ότι διαθέτουμε τα εργαλεία για να αποφύγουμε τον αποπληθωρισμό της οικονομίας και να στηρίξουμε την οικονομία μέσα από αυτήν την δύσκολη περίοδο".

  Η κεντρική τράπεζα απάντησε επιθετικά για να αμβλύνει την επίδραση της πανδημίας στην οικονομία των ΗΠΑ, ξεκινώντας ένα πρωτοφανές φάσμα προγραμμάτων έκτακτης ανάγκης για να υποστηρίξει δάνεια ύψους έως 2,3 τρισ. δολαρίων και μείωσε τα επιτόκια σχεδόν στο μηδέν. Ακόμη κι έτσι, το πλήγμα είναι ήδη σοβαρό. Σχεδόν 17 εκατομμύρια άνθρωποι υπέβαλαν αίτημα για επίδομα ανεργίας τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, ενώ η παραγωγή κατά το δεύτερο τρίμηνο αναμένεται να συρρικνωθεί δραματικά.

  "Θα χρησιμοποιήσουμε την εξουσία μας δυναμικά και επιθετικά μέχρι να είμαστε σίγουροι για την ανάκαμψη της οικονομίας", δήλωσε ο Clarida. "Δεν υπάρχει τίποτα θεμελιωδώς προβληματικό στην οικονομία των ΗΠΑ. Εισήλθε στο έτος σε μια πολύ ισχυρή θέση από την άποψη της απασχόλησης και της ανάπτυξης και των χρηματοπιστωτικών αγορών και είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να επιστρέψουμε εκεί".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ