Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 13-Απρ-2020 13:57

  Ισραήλ-κορονοϊός: Η βιομηχανία αμυντικών συστημάτων Elbit Systems θα αρχίσει την παραγωγή αναπνευστήρων

  Ισραήλ-κορονοϊός: Η βιομηχανία αμυντικών συστημάτων Elbit Systems θα αρχίσει την παραγωγή αναπνευστήρων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η βιομηχανία αμυντικών συσημάτων Elbit Systems ανακοίνωσε σήμερα πως θα κατασκευάσει εκατοντάδες αναπνευστήρες, κατόπιν αιτήματος της ισραηλινής κυβέρνησης, καθώς η μεγάλη έκταση της πανδημίας του κορονοϊού έχει δημιουργήσει ελλείψεις τέτοιων μηχανημάτων σε όλον τον κόσμο.

  Βασισμένοι στην τεχνολογία της LifeCan Medical, οι αναπνευστήρες αυτοί θα επιτρέψουν στα ιατρικά κέντρα να προσφέρουν πρωτοβάθμια φροντίδα στους ασθενείς που πάσχουν από ελαφρότερα αναπνευστικά προβλήματα, τονίζει η ίδια βιομηχανία.

  Η αρχική παραγωγή θα είναι περίπου 300 αναπνευστήρες την εβδομάδα, σε πρώτη φάση θα προορίζονται για αποκλειστική χρήση εντός του Ισραήλ και αναμένεται να ξεκινήσει μετά τις διακοπές του εβραϊκού Πάσχα στις 15 Απριλίου.

  Η Elbit ανακοίνωσε πως έχει μετατρέψει δύο μονάδες παραγωγής της σε αλυσίδα συναρμολόγησης των νέων αναπνευστήρων. Οι εργασίες παραγωγής τους θα γίνουν σε βάρδιες, προκειμένου να καταστεί δυνατή η παράδοση όσο το δυνατόν περισσότερων τεμαχίων σε λιγότερο χρόνο.

  Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, το Ισραήλ διαθέτει 3.500 αναπνευστήρες, ήτοι έναν για κάθε 2.500 κατοίκους του κι οι αξιωματούχοι του τονίζουν πως απώτερος στόχος είναι να προμηθευθούν οι υπηρεσίες υγείας 7.000 αναπνευστήρες, τόσο δια της εγχώριας παραγωγής τους, όσο και δια της αγοράς τους από το εξωτερικό, ώστε η αντιστοιχία τους να φθάσει στον έναν αναπνευστήρα για κάθε 1.245 πολίτες.

  Παράλληλα, η Elbit ανακοίνωσε πως κάποιες από τις συνήθεις δραστηριότητές της έχουν σημειώσει κάμψη, μολονότι αρχικά, στις 25 Μαρτίου, είχε ανακοινώσει πως η πανδημία δεν είχε καμμία ουσιαστική επίπτωση στην παραγωγή της.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ