Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 13-Απρ-2020 11:27

  Σλοβενία: Σε υποχρεωτική καραντίνα θα τίθενται όσοι εισέρχονται στη χώρα

  Σλοβενία: Σε υποχρεωτική καραντίνα θα τίθενται όσοι εισέρχονται στη χώρα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε υποχρεωτική καραντίνα, διάρκειας μίας εβδομάδας, θα τίθενται όσοι εισέρχονται στη Σλοβενία, όπως ανακοίνωσε η Αρχή Πολιτικής Προστασίας της χώρας, στο πλαίσιο των μέτρων μείωσης της εξάπλωσης του κορονοϊού. Στη συνέχεια, όλοι θα υποβάλλονται σε τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού.

  Η απόφαση αυτή δεν ισχύει για τους διασυνοριακούς εργαζόμενους, τους οδηγούς φορτηγών διεθνών εμπορευματικών μεταφορών, τους διπλωμάτες, το υγειονομικό προσωπικό, τους πυροσβέστες, τους αστυνομικούς, τα μέλη των ομάδων διάσωσης και της πολιτικής προστασίας.

  Επίσης, εξαιρούνται οι πολίτες της Σλοβενίας, της Αυστρίας, της Ιταλίας και της Ουγγαρίας που κατέχουν ή εκμισθώνουν οικόπεδα που βρίσκονται στις δύο πλευρές των συνόρων και που εκτελούν γεωργικές εργασίες σε αυτές τις εκτάσεις.

  Σύμφωνα με όσα προβλέπονται, εάν ένα άτομο αρνείται να κάνει το τεστ μετά το πέρας της επταήμερης καραντίνας ή εάν δεν είναι δυνατή η εκτέλεση του τεστ για άλλους λόγους, τότε η καραντίνα θα παραταθεί για άλλες επτά ημέρες.

  Οι αλλοδαποί που έρχονται στη Σλοβενία για να εργαστούν θα τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα και οι εργοδότες τους είναι υπεύθυνοι για την αυστηρή τήρηση των όρων που προβλέπονται. Η διαμονή των εργαζομένων πρέπει να ανταποκρίνεται στις συστάσεις του Εθνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας της Σλοβενίας (NIJZ).

  Ο αριθμός των θανάτων από κορονοϊό στη Σλοβενία έφθασε τους 53 και των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε 1.205.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ