Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 10-Απρ-2020 19:10

  Καλωσορίζει τη μείωση κρουσμάτων σε διάφορες χώρες ο ΠΟΥ - Προειδοποιεί κατά του εφησυχασμού

  Καλωσορίζει τη μείωση κρουσμάτων σε διάφορες χώρες ο ΠΟΥ - Προειδοποιεί κατά του εφησυχασμού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, δήλωσαν την Παρασκευή ότι ο κορονοϊός φαίνεται να επιβραδύνεται σε μερικές από τις χώρες που πλήττονται περισσότερο στην Ευρώπη, όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Γερμανία και η Γαλλία, ωστόσο η άρση των περιοριστικών μέτρων συντομότερα, θα μπορούσε να οδηγήσει σε "θανατηφόρα αναζωπύρωση".

  ″[Ο] ΠΟΥ θέλει όσο οποιοσδήποτε άλλος, να δει τους περιορισμούς να αίρονται. Την ίδια στιγμή, η άρση των περιορισμών συντομότερα, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια θανατηφόρα αναζωπύρωση. Ο δρόμος προς τα κάτω μπορεί να είναι τόσο επικίνδυνος όσο ο δρόμος προς τα πάνω, αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά", δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Δρ. Τέντρος Αντανόμ Γεμπρεγέσους. 

  Ο Τέντρος είπε ότι ο ΠΟΥ ανησυχεί ιδιαίτερα για το υψηλό επίπεδο των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, που έχουν μολυνθεί σε ολόκληρο τον κόσμο. Ανέφερε ότι σε ορισμένες χώρες, αναφορές αποκάλυψαν ότι έως και το 10% των εργαζομένων στον τομέα της Υγείας έχουν μολυνθεί από τον COVID-19. 

  ″Αυτή είναι μια ανησυχητική τάση. Όταν οι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας βρίσκονται σε κίνδυνο, είμαστε όλοι σε κίνδυνο", δήλωσε ο Τέντρος. 

  Πρόσθεσε ότι πριν να καταργηθούν οι περιορισμοί στην κοινωνική αποστασιοποίηση, κάθε χώρα πρέπει να εξετάσει εάν η μετάδοση του ιού ελέγχεται, εάν υπάρχουν επαρκείς ιατρικές υπηρεσίες και εάν οι κίνδυνοι εξάρσεως του κορονοϊού σε ειδικές εγκαταστάσεις, ελαχιστοποιηθούν. Είπε ότι πρέπει επίσης να υπάρχουν προληπτικά μέτρα στους χώρους εργασίας και στα σχολεία και ότι οι κοινότητες πρέπει να έχουν πλήρη επίγνωση κατά τη μετάβαση τους σε αυτούς τους χώρους. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ