Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 10-Απρ-2020 13:29

  Για ισχυρή στήριξη στην Air France - KLM δεσμεύεται η κυβέρνηση της Γαλλίας

  Για ισχυρή στήριξη στην Air France - KLM δεσμεύεται η κυβέρνηση της Γαλλίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ισχυρή στήριξη στον αερομεταφορέα Air France-KLM υποσχέθηκε εκ μέρους της γαλλικής κυβέρνησης ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λεμέρ,  μετά την προειδοποίηση της εταιρείας ότι ενδέχεται να "ξεμείνει" από ρευστότητα μέσα στο γ' τρίμηνο του 2020.

  "Είμαστε έτοιμοι να βγούμε μπροστά και να στηρίξουμε την Air France όταν έρθει η ώρα, χωρίς αμφιβολία πολύ σύντομα", είπε ο κ. Λεμέρ, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για "βιομηχανικό διαμάντι" της χώρας και σύμβολο του έθνους.

  Τα προβλήματα ρευστότητας της εταιρείας θα εκδηλωθούν παρά την δραστική περικοπή δαπανών εκ μέρους της, σημείωσε χθες Πέμπτη η εταιρεία.

  Ο γαλλικός και ο ολλανδικός κλάδος της Air France-KLM "βρίσκονται σε συζητήσεις με τις δύο κυβερνήσεις και με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα", σύμφωνα με την ανακοίνωση.

  Η Air France-KLM εκτιμά ότι η πτητική της δραστηριότητα θα είναι μειωμένη κατά πλέον του 90% τους επόμενους μήνες σε σχέση με την αντίστοιχη του 2019.

  Μέχρι στιγμής, έχει ανακοινώσει ότι προχωρεί σε περικοπή δαπανών ύψους 500 εκατ. ευρώ για το 2020, μείωση κεφαλαιωκών δαπανών κατά 700 εκατ. ευρώ, διαπραγματεύσεις με εκμισθωτές και αεροδρόμια για αναβολή πληρωμών, καθώς και σε συζητήσεις για απαλλαγή ή αναβολή πληρωμής φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ