Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 10-Απρ-2020 11:56

  Σασόλι: Η πίστη μας στην Ευρώπη δικαιώνεται -Στη σωστή κατεύθυνση οι προτάσεις του Eurogroup

  Σασόλι: Η πίστη μας στην Ευρώπη δικαιώνεται -Στη σωστή κατεύθυνση οι προτάσεις του Eurogroup
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα μέτρα που αποφάσισε το Eurogroup για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονοϊού στην οικονομία χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι. 

  Στη δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

  "Η πίστη μας στην Ευρώπη δικαιώνεται. Οι προτάσεις του Eurogroup είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, με τη μετατροπή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) σε μηχανισμό για τη "διάσωση της Ευρώπης" από τον Covid19. Θα είναι άμεσα διαθέσιμος για να ενισχυθεί η δυναμικότητα των εγκαταστάσεων υγειονομικής περίθαλψης, των νοσοκομείων και των ερευνητικών κέντρων. Για να σωθούν οι ζωές των Ευρωπαίων πολιτών."

  "Χαιρετίζουμε τη συμφωνία του Eurogroup για ένα πανευρωπαϊκό σύστημα για τον περιορισμό της ανεργίας (SURE) και την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕ). Ευπρόσδεκτη είναι και η σύσταση του Eurogroup προς το Συμβούλιο της ΕΕ για τη δημιουργία ενός ταμείου για ανασυγκρότηση που θα χρηματοδοτείται από καινοτόμα εργαλεία. Στη μάχη για την ανοικοδόμηση της Ευρώπης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα υπερασπίζεται πάντα τους Ευρωπαίους πολίτες."

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ