Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 09-Απρ-2020 16:19

  Καναδάς: Ιστορική απώλεια 1 εκατ. θέσεων εργασίας τον Μάρτιο

  Καναδάς: Ιστορική απώλεια 1 εκατ. θέσεων εργασίας τον Μάρτιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σκληρό πλήγμα δέχθηκε η αγορά εργασίας του Καναδά τον Μάρτιο, καθώς κατεγράφησαν απώλειες 1.010.000 θέσεων εργασίας σε σχέση με τον Φεβρουάριο, με φόντο την παγκόσμια οικονομική κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού.

  Πρόκειται για τη μεγαλύτερη απώλεια θέσεων εργασίας από μήνα σε μήνα στην πρόσφατη ιστορία, τουλάχιστον από το 1976 που τηρούνται αρχεία. Το ποσοστό της ανεργίας "σκαρφάλωσε" στο 7,8% τον Μάρτιο, από 5,6% τον Φεβρουάριο.

  Οι αναλυτές ανέμεναν μείωση θέσεων εργασίας κατά 500.000 τον Μάρτιο και ποσοστό ανεργίας στο 7,5%.

  Τα στοιχεία, που αφορούν την περίοδο μέχρι τις 21 Μαρτίου, πιθανόν υπολείπονται της πραγματικής κατάστασης, καθώς η οικονομία της χώρας της βόρειας Αμερικής βαδίζει για τη μεγαλύτερη ύφεση από την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης του 1929-1933.

  Περισσότεροι από 4 εκατ. εργαζόμενοι - ή το ένα πέμπτο του εργατικού δυναμικού της χώρας -  έχουν αιτηθεί έκτακτη οικονομική στήριξη από τότε που η κυβέρνηση Τριντό έχει επιβάλει μέτρα κοινωνικής απομάκρυνσης και το κλείσιμο όλων των μη απολύτως απαραίτητων επιχειρήσεων προκειμένου να μειώσει την εξάπλωση του κορονοϊού.

  "Τα στοιχεία μετά την περίοδο έρευνας πηγαίνουν μόνο προς το χειρότερο", σημειώνει στο πρακτορείο Bloomberg ο Brendon Bernard, οικονομικός αναλυτής στην Indeed Canada.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ