Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 09-Απρ-2020 15:41

  Περισσότερη παραγωγή υγειονομικού υλικού και φαρμάκων στη Γερμανία και την Ευρώπη σχεδιάζει το Βερολίνο

  Περισσότερη παραγωγή υγειονομικού υλικού και φαρμάκων στη Γερμανία και την Ευρώπη σχεδιάζει το Βερολίνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η μετατόπιση του κέντρου παραγωγής υγειονομικού υλικού από την Ασία στην Γερμανία και γενικότερα στην Ευρώπη αποτελεί βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης, τόνισαν οι γερμανοί υπουργοί Υγείας Γενς Σπαν και Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ.

  Σύμφωνα με τον κ. Αλτμάιερ, η γερμανική κυβέρνηση θα εγγυηθεί μακροπρόθεσμα ότι θα αγοράσει τα προϊόντα των εταιριών, προκειμένου "να ενισχύσουμε και να αυξήσουμε την παραγωγή στην Γερμανία και στην Ευρώπη". Σήμερα το 90% των προστατευτικών μασκών κατασκευάζεται στην Ασία. "Αυτό το ποσοστό πρέπει να μειωθεί", τόνισε ο υπουργός Οικονομίας, επισημαίνοντας ότι η ζήτηση για τέτοια είδη αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω και να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα για πολύ καιρό. Έκανε μάλιστα λόγο για "πολλά δισεκατομμύρια" μάσκες οι οποίες θα χρειαστούν τους επόμενους μήνες.

  Ο κ. Σπαν από την πλευρά του δήλωσε ότι σε μια πρώτη καταγραφή έχουν ήδη δηλώσει το ενδιαφέρον τους περισσότερες από 100 γερμανικές εταιρίες, οι οποίες θα λάβουν εγγύηση παραγγελιών έως τουλάχιστον το τέλος του 2021. Μεταξύ των κινήτρων που θα δοθούν είναι 30% επενδυτικές επιχορηγήσεις σε εταιρίες υφασμάτων, εάν ασχοληθούν ήδη εντός του τρέχοντος έτους με την κατασκευή των υλικών για μάσκες. Στο υπουργείο Υγείας συστήθηκε ήδη ομάδα εργασίας, η οποία θα αναλάβει την ευθύνη του συντονισμού της προσπάθειας, πρόσθεσε ο κ. Σπαν.

  Ο κ. Αλτμάιερ ανακοίνωσε ακόμη αλλαγή πολιτικής και σε ό,τι αφορά την φαρμακοβιομηχανία, όπου η εξάρτηση από την Ασία είναι επίσης πολύ υψηλή. Όπως και στους τομείς των μπαταριών και των ημιαγωγών, θα επιδιωχθούν κοινοπραξίες προκειμένου να ενισχυθεί και η έρευνα των φαρμάκων στην Γερμανία και στην Ευρώπη, δήλωσε ο υπουργός.

  Πηγή; ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ