Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 09-Απρ-2020 09:32

  UBS και Credit Suisse αναβάλλουν μερικώς την καταβολή μερίσματος για το 2019

  UBS και Credit Suisse αναβάλλουν μερικώς την καταβολή μερίσματος για το 2019
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι UBS και Credit Suisse έχουν αποφασίσει να καταβάλουν μέρος του μερίσματός τους για το 2019, αργότερα φέτος, αφότου οι εποπτικές αρχές της χώρας, FINMA, άσκησαν κριτική στην απόφαση των ελβετικών τραπεζών να πληρώσουν κανονικά το μέρισμα στη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού.

  Και οι δύο τράπεζες ανακοίνωσε ότι έχουν ισχυρή κεφαλαιακή θέση και ρευστότητα, που τους επιτρέπει να υποστηρίζουν την ελβετική οικονομία και τους πελάτες τους στην κρίση και επίσης να πληρώσουν τα μερίσματα, αλλά υποκύπτουν στην πίεση της FINMA.

  Η UBS δήλωσε πως θα πληρώσει το μέρισμα των 0,73 δολαρίων σε δύο δόσεις, μισό ως το τακτικό μέρισμα και το υπόλοιπο ως ειδικό μέρισμα -το οπίο θα εγκριθεί ξεχωριστά από τους μετόχους στις 19 Νοεμβρίου- μετά από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων γ΄ τριμήνου.

  Η UBS επίσης δήλωσε πως αναμένεται να ανακοινώσει κέρδη α΄ τριμήνου περί τα 1,5 δισ. δολάρια, υψηλότερα από τα 1,1 δισ. δολάρια στην αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους, με τους δείκτες κεφαλαίου να διαμορφώνονται αντίστοιχα με τους στόχους και πολύ υψηλότερα των απαιτήσεων των αρχών.

  Η Credit Suisse από την πλευρά της αναθεωρεί την πρότασή της για το μέρισμα και αντί του συνολικού μερίσματος των 0,2776 ελβετικών φράγκων, προτείνει τη διανομή 0,1388 φράγκα.

  Το μισό θα πληρωθεί από τα κέρδη και το άλλο μισό από τα αποθεματικά εισφοράς κεφαλαίου.

  Επίσης τόνισε ότι θα προτείνει στη συνέχεια μια δεύτερη διανομή μερίσματος του ίδιου ποσού, η οποία θα εγκριθεί από έκτακτη γ.σ. των μετόχων στο γ΄ τρίμηνο του 2020.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ