Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 09-Απρ-2020 09:06

  BoJ: Υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για τις περιφέρειες της Ιαπωνίας

  BoJ: Υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για τις περιφέρειες της Ιαπωνίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της και για τις εννέα περιφερειακές οικονομίες της χώρας καθώς η πανδημία του κορονοϊού έπληξε τους κλάδους παραγωγής και υπηρεσιών της χώρα.

  Η Bank of Japan ανακοίνωσε ότι οι οικονομίες και στις εννέα περιφέρειές της είτε ήταν "ασθενείς” είτε αντιμετώπιζαν "ισχυρές πτωτικές πιέσεις”.

  Στο τριμηνιαίο της report, Sakura, η αντίστοιχη Μπεζ Βίβλος της Fed, επισημαίνει ότι οι επιπτώσεις του κορονοϊού στην τουριστική βιομηχανία των περιφερειών, είναι ‘πιο σημαντικές” από ό,τι ήταν στη διάρκεια της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης το 2008.

  Σήμερα εξάλλου ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας Haruhiko Kuroda, δήλωσε ότι επικρατεί ισχυρή αβεβαιότητα αναφορικά με τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.

  "Η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα παρακολουθεί στενά τις επιπτώσεις του κορονοϊού για την ώρα, και δεν θα διστάσει να αναλάβει περαιτέρω μέτρα χαλάρωσης εάν παραστεί ανάγκη”, ανέφερε ο Kuroda στην έναρξη της της συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας, που διεξήχθη με τηλεδιάσκεψη.

  Η αβεβαιότητα για τις οικονομικές προοπτικές της Ιαπωνίας είναι "εξαιρετικά υψηλή’ καθώς η πανδημία του κορονοϊού έχει πλήξει την παραγωγή και την κατανάλωση, όπως τόνισε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας, αναδεικνύοντας την ετοιμότητα του για να ληφθούν επιπλέον βήματα ώστε να αποτραπεί βαθιά ύφεση.

  Ενώ οι επιθετικές ενέργειες κεντρικών τραπεζών ανά τον κόσμο έχουν μετριάσει κάπως τις εντάσεις στις αγορές, οι δυσκολίες στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων επιδεινώνονται.

  "Η εξάπλωση του κορονοϊού έχει σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία της Ιαπωνίας μέσω μειώσεων στις εξαγωγές, στην παραγωγή και στη ζήτηση τουριστών από το εξωτερικό και της ιδιωτικής κατανάλωσης”, δήλωσε ο Kuroda.


   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ