Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 08-Απρ-2020 21:25

  Τα πρακτικά της Fed αποκαλύπτουν τον "συναγερμό" για τον κορονοϊό

  Τα πρακτικά της Fed αποκαλύπτουν τον "συναγερμό" για τον κορονοϊό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι αξιωματούχοι της Federal Reserve εμφανίστηκαν εξαιρετικά ανήσυχοι για την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού τον Μάρτιο, γεγονός που τους ώθησε να μειώσουν τα επιτόκια σε δύο έκτακτες συνεδριάσεις και να στείλουν σήμα ότι θα τα αφήσουν αμετάβλητα έως ότου η οικονομία ανακάμψει από την ξαφνική παύση.

  Σήμερα η Κεντρική Τράπεζα δημοσίευσε τα πρακτικά των δύο αυτών συνεδριάσεων, που έλαβαν χώρα στις 2 και στις 15 Μαρτίου. Η Fed έκοψε το βασικό της επιτόκιο κατά μισή ποσοστιαία μονάδα μετά την πρώτη συνεδρίαση και κατά 1 ποσοστιαία μονάδα, οδηγώντας το κοντά στο μηδέν, μετά τη δεύτερη. 

  Η Fed ανακοίνωσε επίσης ένα πρόγραμμα αγοράς τίτλων ανοιχτού ορίζοντα για να σταθεροποιήσει τις αγορές μετά το κύμα ρευστοποιήσεων που σάρωσε τα κρατικά ομόλογα και τους διασφαλισμένους με ενυπόθηκα πάγια τίτλους που παραδοσιακά θεωρούνται ασφαλή καταφύγια.

  Τα πρακτικά των συνεδριάσεων συνήθως είναι φειδωλά στα "αποδεικτικά στοιχεία" που περιέχουν για τις επόμενες κινήσεις της Fed, ωστόσο ο σημερινός απολογισμός χαρακτηρίζεται από την ταχύτητα με την οποία οι εξελιξεις ανάγκασαν την Fed να λάβει πιο τολμηρά μέτρα.

  Την εβδομάδα μετά τη συνεδρίαση της 15ης Μαρτίου, η Fed ανακοίνωσε σχέδια για περισσότερα από έξι νέα προγράμματα δανεισμού, για να σταθεροποιήσει τα πάντα, από το εταιρικό χρέος, έως τα money-market funds και τις αγορές χρηματοδόησης με δολάρια.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ