Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 08-Απρ-2020 19:23

  Yπέρ των κορονο-ομολόγων ο επικεφαλής του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW)

  Yπέρ των κορονο-ομολόγων ο επικεφαλής του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW)
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο επικεφαλής του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW) του Βερολίνου,τάχθηκε υπέρ της έκδοσης κορονο-ομολόγων σε σημερινή του συνέντευξή στο ραδιόφωνο Βερολίνου-Βρανδενβούργου( rbb).

  Η Ευρώπη μπορεί να βγει από την κρίση μόνο από κοινού, δήλωσε ο Μάρτσελ Φράτσερ, ο οποίος θεωρείται από τον γερμανικό τύπο άτυπος σύμβουλος της καγκελαρίου Μέρκελ, στο τοπικό ραδιόφωνο της γερμανικής πρωτεύουσας (rbb).

  Εάν, για παράδειγμα, η Ιταλία αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, θα αντιμετώπιζε και η Γερμανία επίσης ένα τεράστιο πρόβλημα εξαιτίας των στενών εμπορικών σχέσεων των δυο χωρών. Αυτό θα είχε αρνητικές συνέπειες στις γερμανικές επιχειρήσεις και την απασχόληση. Επομένως, τα κορονο-ομόλογα δεν είναι μόνο έκφραση αλληλεγγύης προς την Ιταλία, αλλά συμφέρουν και τη Γερμανία, όπως εξήγησε. Συγκεκριμένα ο Φράτσερ είπε: "Συχνά δεν καταλαβαίνουμε ότι η γερμανική οικονομία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ευρωπαϊκής οικονομίας. Το ήμισυ της οικονομικής μας παραγωγής εξάγεται, περισσότερες από τις μισές αυτές εξαγωγές πηγαίνουν στην Ευρώπη. Εάν η Ιταλία αντιμετωπίσει σοβαρές οικονομικές δυσχέρειες, τότε θα έχουμε και εμεις στην Γερμανία  ένα τεράστιο πρόβλημα. Τότε θα χαθούν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, τότε πολλές επιχειρήσεις θα χρεοκοπήσουν γιατί έχουμε πολλές εμπορικές σχέσεις με την Ιταλία (...) Γι 'αυτό και δεν πρόκειται μόνο για αλληλεγγύη (...), αλλά επίσης και για -έξυπνο- ίδιον συμφέρον".

  Πηγή: Rundfunk Berlin-Brandenburg (rbb)

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ