Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 08-Απρ-2020 14:52

  Οι ΗΠΑ αρνούνται ότι ''έκλεψαν'' ιατρικές προμήθειες που προορίζονταν από την Κίνα στη Βραζιλία

  Οι ΗΠΑ αρνούνται ότι ''έκλεψαν'' ιατρικές προμήθειες που προορίζονταν από την Κίνα στη Βραζιλία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στη Βραζιλία αρνήθηκε την Τρίτη τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για το ότι οι ΗΠΑ ''έκλεψαν'' ιατρικές προμήθειες που προορίζονταν από την Κίνα στη Βραζιλία για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

  Ο υπουργός Υγείας της Βραζιλίας, Luiz Henrique Mandetta, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Κίνα είχε αποσύρει ορισμένες παραγγελίες της Βραζιλίας όταν η κυβέρνηση των ΗΠΑ έστειλε περισσότερα από 20 αεροπλάνα στη χώρα για να αγοράσει τα ίδια προϊόντα, όπως μεταδίδει το Reuters.

  Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν επίσης ότι μια αποστολή προμηθειών προοριζόμενη για τη Βραζιλία, δεν έφτασε ποτέ καθώς κατά τη διάρκεια ενδιάμεσης στάσις στο Μαϊάμι, προσφέρθηκε από τις ΗΠΑ στους προμηθευτές υψηλότερη προσφορά για την αγορά τους.

  "Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν αγόρασε ούτε εμπόδισε οποιοδήποτε υλικό να φτάσει στη Βραζιλία. Αυτές οι αναφορές είναι ψευδείς. Έχουμε ερευνήσει το ζήτημα αυτό,"δήλωσε ο Πρέσβης Todd Chapman στους δημοσιογράφους σε τηλεδιάσκεψη.

  Ο Mandetta δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Βραζιλία έχει αρκετά αποθέματα, αλλά η χώρα έπρεπε να στραφεί σε αρκετές χώρες προτού να βρει έναν αποδέκτη - την Κίνα - για τα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ (228 εκατομμύρια δολάρια) προς την ανανέωση των αποθεμάτων.

  Ο υπουργός Παιδείας της Βραζιλίας κατηγόρησε επίσης τους Κινέζους προμηθευτές για κερδοσκοπία και επέκρινε τις κινεζικές προφορές. Ο ίδιος αργότερα δήλωσε ότι θα ζητούσε συγγνώμη εάν η Κίνα συμφωνούσε να πουλήσει στη Βραζιλία 1.000 αναπνευστήρες.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ