Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 08-Απρ-2020 12:00

  Tesco: Θα προχωρήσει κανονικά σε διανομή μερίσματος 6,2 δισ. δολ.

  Tesco: Θα προχωρήσει κανονικά σε διανομή μερίσματος 6,2 δισ. δολ.
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η βρετανική Tesco θα διανείμει κανονικά ειδικό μέρισμα ύψους 5 δισ. βρετανικών λιρών (6,2 δισ. δολ.), σε ένα από τα λίγα ενθαρρυντικά επιχειρηματικά νέα της τρέχουσας περιόδου, καθώς ο όμιλος λιανικών πωλήσεων έχει δει τον τζίρο του να εκτοξεύεται εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

  Η διανομή του μερίσματος θα γίνει παράτο γεγονός ότι πολλές εταιρείες επιλέγουν την αναβολή ή ματαίωση της διανομής μερισμάτων, εν μέσω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί τόσο στη Βρετανία όσο και διεθνώς.

  Η Tesco έχει δει αύξηση 30% στα έσοδά της, στην οποία συνέβαλε ο "πανικός" των καταναλωτών στις αρχές Μαρτίου, που οδήγησε σε συσσωρευμένες αγορές αγαθών, από χαρτί τουαλέτας έως ζυμαρικά. Η ζήτηση έχει πλέον ομαλοποιηθεί, σύμφωνα με την εταιρεία.

  Η μετοχή της Tesco υποχωρούσε κατά 7,7% στο χρηματιστήριο του Λονδίνου νωρίτερα το πρωί.

  Ειναι χαρακτηριστικό ότι η βρετανική εταιρεία προσέλαβε εκτάκτως 45.000 υπαλλήλους μόνον τις τελευταίες δύο εβδομάδες για να ανταποκριθεί στις ανάγκες, αλλά και στις απουσίες υπαλλήλων λόγω κορονοϊού. Τα κόστη της εταιρείας αυξήθηκαν από τα 650 εκατ. στα 925 εκατ. λίρες λόγω της αύξησης του μισθολογικού, αλλά και του λειτουργικού κόστους.

  Η εταιρεία κάνει ήδη χρήση της κρατικής βοήθειας που παρέχει η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου μέσω φοροαπαλλαγών, που ελαφρύνουν τον ισολογισμό της κατά 585 εκατ. λίρες.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ