Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 08-Απρ-2020 10:20

  Γαλλία: Ύφεση 6% στο α΄ τρίμηνο περιμένει η κεντρική τράπεζα - τη μεγαλύτερη από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

  Γαλλία: Ύφεση 6% στο α΄ τρίμηνο περιμένει η κεντρική τράπεζα - τη μεγαλύτερη από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η γαλλική οικονομία πιθανότατα συρρικνώθηκε 6% στο α΄ τρίμηνο έναντι των τριών προηγουμένων μηνών, καθώς το εθνικό lockdown εξαιτίας του κορονοϊού έχει απενεργοποιήσει βασικές πτυχές της οικονομίας, εκτιμά η κεντρική τράπεζα της χώρας.

  Αυτό θα αποτελέσει την μεγαλύτερη συρρίκνωση σε τριμηνιαία βάση από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, υπερβαίνοντας το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ της ύφεσης κατά 5,3% στο β΄ τρίμηνο του 1968, όταν η Γαλλία αντιμετώπιζε κοινωνική αναταραχή, μαζικές μαθητικές διαδηλώσεις και γενικές απεργίες.

  Η Γαλλία βρίσκεται σε αποκλεισμό από τις 17 Μαρτίου, και η οποία επισήμως θα λήξει στις 15 Απριλίου, αν και η κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει ότι θα παραταθεί εάν κριθεί αναγκαίο.

  Μια τυπική εβδομάδα περιορισμού τον Μάρτιο έφερε την οικονομική δραστηριότητα μειωμένη κατά το ένα τρίτο σχεδόν, ανέφερε η κεντρική τράπεζα σε ανάλυση της για τις οικονομικές επιπτώσεις από τον κορονοϊό.

  Υπό το πρίσμα τόσο χαμηλών επιπέδων δραστηριότητας, κάθε δύο εβδομάδες που η χώρα περνάει σε lockdown, θα μπορούσαν να μειώσουν την ετήσια οικονομική δραστηριότητα κατά 1,5%, εκτιμά η Τράπεζα της Γαλλίας, σε συνδυασμό με τις προβλέψεις της επίσημης στατιστικής υπηρεσίας Insee.

  Η κεντρική τράπεζα κατέληξε στις εκτιμήσεις αφού συγκέντρωσε τα στοιχεία από τις μηνιαίες έρευνες για το επιχειρηματικό κλίμα, που διεξήχθησαν σε 8.500 επιχειρήσεις από τις 27 Απριλίου μέχρι τις 3 Απριλίου.


   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ