Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 08-Απρ-2020 09:45

  Ιαπωνία: Απροσδόκητη αύξηση των παραγγελιών μηχανημάτων

  Ιαπωνία: Απροσδόκητη αύξηση των παραγγελιών μηχανημάτων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι παραγγελίες μηχανημάτων στην Ιαπωνία αυξήθηκαν απροσδόκητα τον Φεβρουάριο, υποδηλώνοντας ότι οι επιχειρηματικές επενδύσεις παραμένουν ανθεκτικές παρά το ότι οι επιχειρήσεις προετοιμάζονται για ένα μεγάλο πλήγμα στη ζήτηση από την πανδημία του κορονοϊού.

  Οι βασικές παραγγελίες μηχανημάτων, που θεωρείται ένας δείκτης για τις κεφαλαιακές δαπάνες στους επόμενους 6-9 μήνες, αυξήθηκαν 2,3% τον Φεβρουάριο από τον προηγούμενο μήνα.

  Η αύξηση έρχεται μετά από την άνοδο κατά 2,9% τον Ιανουάριο και ήταν καλύτερη από την αύξηση κατά 2,7% που προέβλεπαν οι αναλυτές.

  Πολλοί αναλυτές αναμένουν ότι η παγκόσμια οικονομία θα περιέλθει σε ύφεση εξαιτίας της εκτεταμένης επίδρασης της πανδημίας, η οποία έχει ήδη προκαλέσει αναταραχή στα χρηματιστήρια τις προηγούμενες εβδομάδες, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για μια απότομη συρρίκνωση.

  Αναλυτές αναμένουν ότι το πλήγμα στην κατανάλωση από τον κορονοϊό θα επιδεινωθεί στους επόμενους μήνες καθώς ο πρωθυπουργός Shinzo Abe κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία παραλύει τη δραστηριότητα σε μεγάλες πόλεις.


   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ