Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 07-Απρ-2020 16:50

  Σύμβουλος Λευκού Οίκου: Η οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ μπορεί να επανεκκινηθεί σε 4 έως 8 εβδομάδες

  Σύμβουλος Λευκού Οίκου: Η οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ μπορεί να επανεκκινηθεί σε 4 έως 8 εβδομάδες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η αμερικανική οικονομία εκτιμάται ότι θα μπορέσει να επαναλειτουργήσει εντός των επόμενων τεσσάρων έως οκτώ εβδομάδων, με βάση τις εκτιμήσεις του Λευκού Οίκου, τόνισε ο κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, Λάρι Κούντλοου.

  Ο Λευκός Οίκος ελπίζει ότι "μέσα στις επόμενες τέσσερις έως οκτώ εβδομάδες θα μπορέσουμε να επανεκκινήσουμε την οικονομία", δήλωσε ο κ. Κούντλοου στον ιστότοπο του ενημερωτικού δικτύου Politico.

  Ο σύμβουλος της αμερικανικής Προεδρίας επί οικονομικών θεμάτων δήλωσε ακόμη στο δίκτυο Fox News ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει λεπτομερώς το πώς θα επανεκκινηθεί η οικονομία, ειδικά στον βαθμό που η πανδημία του κορονοϊού φαίνεται να φθάνει στην κορύφωσή της.

  "Ο πρόεδρος θα ήθελε να επανεκκινήσει την οικονομία το συντομότερο δυνατό και πραγματοποιούμε σχέδια γι' αυτό στο εσωτερικό της κυβέρνησης", τόνισε, συμπληρώνοντας ότι η εξάπλωση του ιού είναι ο παράγοντας - κλειδί σε αυτό τον σχεδιασμό.

  "Ελπίζω - να πω την αλήθεια, προσεύχομαι - ότι απέχουμε μόνον λίγες εβδομάδες από την επανεκκίνηση. Θα δούμε", πρόσθεσε.

  Ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο τόνισε ότι τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης μείωσαν τους νεκρούς σε ημερήσια βάση κάτω από τους 600, αφού έφτασαν τους 630 την Παρασκευή.

  Οι επικεφαλής άλλων πολιτειών, κομητιών και δήμων ανά τις ΗΠΑ, ωστόσο, προειδοποιούν ότι σε μεγάλο μέρος της χώρας η πανδημία δεν έχει κορυφωθεί, γεγονός που καθιστά άδηλο το πότε θα μπορούν να αρθούν τα μέτρα κατά του κορονοϊού.

  Παραμένει άγνωστο το πώς θα αντιδράσει η χώρα και οι τοπικές - πολιτειακές αρχές σε περίπτωση που ο πρόεδρος Τραμπ δώσει οδηγίες άρσης των μέτρων, ενώ ακόμη ο ιός θα εξαπλώνεται σε διάφορα σημεία της χώρας, τονίζει το πρακτορείο Bloomberg.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ