Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 07-Απρ-2020 15:52

  Νορβηγία: Σε νέο ιστορικό υψηλό (15,4%) η ανεργία

  Νορβηγία: Σε νέο ιστορικό υψηλό (15,4%) η ανεργία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το ποσοστό της ανεργίας στη Νορβηγία αυξήθηκε στο 15,4%, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία εργασίας και πρόνοιας NAV, το υψηλότερο που έχει καταγραφεί ποτέ στη χώρα, από το 14,7% στις 31 Μαρτίου, καθώς η οικονομία παρέλυσε λόγω των μέτρων περιορισμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

  Τον περασμένο μήνα, η νορβηγική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι κλείνουν εκτάκτως πολλές δημόσιες υπηρεσίες και ιδιωτικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των σχολείων και των παιδικών σταθμών, οδηγώντας την οικονομία σε καθοδική περιδίνηση και προκαλώντας εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις.

  "Η ανεργία είναι υψηλότερη στον τουρισμό και τον κλάδο των μεταφορών, με το 26,9% του εργατικού δυναμικού να καταγράφεται ως άνεργο", ανέφερε σε ανακοίνωση η NAV.

  Αν και πολλές θέσεις εργασίας καταχωρούνται ως προσωρινές, όπως στα εστιατόρια και τις αεροπορικές εταιρίες, που αναμένεται να επαναφέρουν τους υπαλλήλους τους όταν αρθούν εν τέλει τα μέτρα περιορισμού, οι οικονομολόγοι προειδοποιούν ότι πολλές επιχειρήσεις μπορεί να πασχίσουν για να ανακάμψουν.

  Η Νορβηγία, κορυφαία χώρα παραγωγής πετρελαίου και αερίου, πλήττεται επίσης από το κραχ στην τιμή του αργού, του βασικού εξαγώγιμου προϊόντος της, ενώ ο συγκεκριμένος κλάδος έχει επίσης ανακοινώσει απολύσεις. Η κυβέρνηση θα ανακοινώσει αργότερα σήμερα εάν θα τροποποιήσει τα μέτρα περιορισμού, που αυτή τη στιγμή ισχύουν έως τις 13 Απριλίου.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ