Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 07-Απρ-2020 15:08

  Ιατρική ομάδα από τη Ρουμανία και τη Νορβηγία μεταβαίνει στο Μιλάνο και το Μπέργκαμο με συντονισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

  Ιατρική ομάδα από τη Ρουμανία και τη Νορβηγία μεταβαίνει στο Μιλάνο και το Μπέργκαμο με συντονισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ομάδα Ευρωπαίων ιατρών και νοσηλευτών από τη Ρουμανία και τη Νορβηγία, η οποία συγκροτήθηκε μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ, αποστέλλεται αμέσως στο Μιλάνο και το Μπέργκαμο για να βοηθήσει το ιταλικό ιατρικό προσωπικό στην καταπολέμηση του κορονοϊού.

  Η Αυστρία προσέφερε επίσης περισσότερα από 3. 000 λίτρα απολυμαντικών στην Ιταλία μέσω του μηχανισμού. Η Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα συντονίσει και θα συγχρηματοδοτήσει αυτή την ευρωπαϊκή βοήθεια.

  "Αυτοί οι νοσηλευτές και οι γιατροί, που εγκατέλειψαν τις εστίες τους για να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους σε άλλα κράτη μέλη είναι το πραγματικό πρόσωπο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Όλη η Ευρώπη είναι υπερήφανη για σας", δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

  Ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων Γιάνες Λέναρτσιτς ευχαρίστησε τη Ρουμανία, τη Νορβηγία και την Αυστρία "που προσφέρουν υποστήριξη στην Ιταλία σε μια τόσο δύσκολη για ολόκληρη την ήπειρο περίοδο" επισημαίνοντας και αυτός ότι πρόκειται για την "αλληλεγγύη της ΕΕ στην πράξη".

  Το Κέντρο συντονισμού αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών της ΕΕ εργάζεται 24 ώρες το 24ωρο και 7 ημέρες την εβδομάδα από κοινού με όλα τα κράτη μέλη για να εξασφαλίσει ότι η βοήθεια διοχετεύεται εκεί όπου είναι περισσότερο αναγκαία, πρόσθεσε.

  Στο πλαίσιο αυτό, το δορυφορικό σύστημα Copernicus της ΕΕ ενεργοποιήθηκε από την Ιταλία για την χαρτογράφηση των υγειονομικών εγκαταστάσεων, καθώς και των δημόσιων χώρων κατά τη διάρκεια της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

  Χθες, η Ιταλία παρέλαβε επίσης μέσα ατομικής προστασίας, η παράδοση των οποίων συντονίστηκε μέσω του Κέντρου συντονισμού αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών της ΕΕ, ενώ αρκετά κράτη μέλη της ΕΕ έχουν επίσης στείλει στην Ιταλία εξοπλισμό προστασίας και δέχθηκαν Ιταλούς ασθενείς για θεραπεία στο έδαφός τους.

  Σημειώνεται ότι το Κέντρο συντονισμού αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών αποτελεί τον πυρήνα του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ και συντονίζει την παροχή βοήθειας με τη μορφή ειδών πρώτης ανάγκης, εμπειρογνωμοσύνης, ομάδων πολιτικής προστασίας και εξειδικευμένου εξοπλισμού σε χώρες που πλήττονται από καταστροφές. Το Κέντρο εξασφαλίζει την ταχεία διάθεση της βοήθειας έκτακτης ανάγκης και ενεργεί ως κόμβος συντονισμού μεταξύ όλων των κρατών μελών της ΕΕ, των 6 επιπλέον συμμετεχόντων κρατών, της πληγείσας χώρας και εμπειρογνωμόνων της πολιτικής προστασίας και της ανθρωπιστικής βοήθειας.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ