Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 07-Απρ-2020 11:41

  Γερμανικό Ινστιτούτο DIW: Tα ομόλογα κορονοϊού είναι και υπέρ της Γερμανίας

  Γερμανικό Ινστιτούτο DIW: Tα ομόλογα κορονοϊού είναι και υπέρ της Γερμανίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW) του Βερολίνου Μάρτσελ Φράτσερ τάσσεται υπέρ των ομολόγων κορονοϊού ως μέρους ενός πακέτου βοήθειας για χώρες που επλήγησαν ιδιαίτερα από την κρίση.

  "Η γερμανική οικονομία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι μιας ευρωπαϊκής οικονομίας που μπορεί να είναι τόσο μόνο ισχυρή όσο είναι τα ασθενέστερα μέλη της - και αυτή τη στιγμή είναι η Ιταλία και η Ισπανία", δήλωσε στην εφημερίδα "Rheinische Post".

   Επομένως "απαιτείται επειγόντως μια ευρωπαϊκή λύση που θα παρέχει στις δύο αυτές χώρες ακριβώς τις ίδιες ευκαιρίες με τη Γερμανία για την καταπολέμηση της κρίσης και θα εμποδίσει την οικονομική ύφεση. Κάτι τέτοιο δεν θα είναι μόνο μια πράξη αλληλεγγύης, αλλά είναι και υπέρ των γερμανικών συμφερόντων. Γι' αυτό απαιτούνται τόσο τα ομόλογα κορονοϊού, όσο και μια συγκεκριμένη πιστοληπτική γραμμή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ/ESM). Η τελευταία θα μπορέσει να βοηθήσει τις χώρες γρήγορα και χωρίς γραφειοκρατία. Τα ομόλογα κορονοϊού είναι σημαντικά για να επιτρέψουν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης να ανακάμψουν μακροπρόθεσμα", τόνισε ο Φράτσερ.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ