Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 07-Απρ-2020 10:14

  Hugo Boss: Αναστέλλει την καταβολή μερίσματος για το 2019

  Hugo Boss: Αναστέλλει την καταβολή μερίσματος για το 2019
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Hugo Boss αποφάσισε να αναστείλει την καταβολή μερίσματος για το 2019, εξαιτίας του πλήγματος που υφίσταται από τον κορονοϊό.

  Η πανδημία και οι συνέπειές της έχουν οδηγήσει σε σημαντική πτώση των πωλήσεων, των ταμειακών ροών και της κερδοφορίας, όπως τόνισε η γερμανική εταιρεία ειδών ρουχισμού.

  Επιπλέον, επί του παρόντος είναι αδύνατο να εκτιμήσει πόσο θα διαρκέσει αυτή η κατάσταση.

  Η εταιρεία, η οποία είχε προτείνει τη διανομή μερίσματος 2,75 ευρώ ανά μετοχή, θα προτείνει στους μετόχους την αναστολή του μερίσματος.

  "Η πλήρης διατήρηση των καθαρών κερδών, στόχο έχει να ενισχύσει περαιτέρω την χρηματοπιστωτική σταθερότητα και ευελιξία της εταιρείας”, τόνισε.

  Η εταιρεία είχε ήδη λάβει κάποια μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης, όπως εργασία με μειωμένο ωράριο στη Γερμανία ξεκινώντας από αυτόν τον μήνα, ενώ θα ληφθούν και άλλα εάν κριθεί απαραίτητο. το δ.σ. έχει αποφασίσει να μειώσει κατά 40% τις αμοιβές του για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο.

  Έχουν επίσης κλείσει τα περισσότερα καταστήματά της και σημεία πωλήσεων στην Ευρώπη και στην Αμερική, όπως τόνισε η εταιρεία, ενώ πρόσθεσε ότι η παραγωγή στην έδρα της στη Γερμανία εστιάζει στην παραγωγή επαναχρησιμοποιούμενων μασκών προσώπου.

  Πρόκειται να παράξει και να δωρισει περιπου 200.000 μάσκες τις επόμενες εβδομάδες.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ