Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 07-Απρ-2020 09:48

  Air France-KLM: Διαθέτει ρευστότητα €6 δισ. -Θα χρειαστεί σύντομα κρατική στήριξη

  Air France-KLM: Διαθέτει ρευστότητα €6 δισ. -Θα χρειαστεί σύντομα κρατική στήριξη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Air France-KLM διαθέτει ρευστότητα 6 δισ. ευρώ ευρώ δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Air France, Anne Rigail στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, προσθέτοντας ότι η κρατική στήριξη από τις κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Ολλανδίας θα απαιτηθεί σύντομα, ώστε να εξασφαλιστεί η λειτουργία της αεροπορικής εταιρίας.

  Στελέχη της διοίκησης της Air France-KLM διεξάγουν εδώ και κάποιο διάστημα συνομιλίες με τις δύο κυβερνήσεις, η καθεμιά από τις οποίες διαθέτει ποσοστό 14% του μετοχικού κεφαλαίου της αεροπορικής κοινοπραξίας, ώστε να προσδιοριστεί το είδος της κρατικής βοήθειας που ενδεχομένως θα δοθεί.

  "Οι συνομιλίες συνεχίζονται… Ο όμιλος διαθέτει οικονομική ρευστότητα έξι δισεκατομμυρίων ευρών, αλλά θα χρειαστούμε οικονομική υποστήριξη σύντομα" ανέφερε η Rigail, χωρίς να σχολιάσει περαιτέρω.

  Η Air France-KLΜ βρίσκεται σε συζητήσεις με τις τράπεζες για να λάβει δάνεια έως 6 δισ. ευρώ με την εγγύηηση της γαλλικής και της ολλανδικής κυβέρνησης, καθώς η αεροπορική ετοιμάζεται για μια εκτεταμένη καθήλωση εξαιτίας του κορονοϊού, ανέφεραν πηγές στο Reuters την περασμένη εβδομάδα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ