Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 06-Απρ-2020 17:01

  Επίθεση με ρουκέτες κοντά στις εγκαταστάσεις της Halliburton στο Ιράκ

  Επίθεση με ρουκέτες κοντά στις εγκαταστάσεις της Halliburton στο Ιράκ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τουλάχιστον τρεις ρουκέτες έχουν πέσει κοντά στην τοποθεσία μιας αμερικανικής εταιρείας παροχής πετρελαϊκών υπηρεσιών, στο νότιο Ιράκ, χωρίς ωστόσο να προκαλέσουν κάποια ανθρώπινη απώλεια ή ζημιές, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Al Jazeera. 

  Οι ρουκέτες φαίνεται πως είχαν ως στόχο τον χώρο της Halliburton, στην περιοχή Burjesia, στην πλούσια σε πετρέλαιο επαρχία της Βασόρας, δήλωσε ο ιρακινός στρατός. 

  Δύο Ιρακινοί αξιωματικοί ασφαλείας και ακόμα ένας στην κρατική εταιρεία Basra Oil Company, η οποία επιβλέπει τις πετρελαϊκές επιχειρήσεις στο νότο,  δήλωσαν ότι πέντε ρουκέτες έπληξαν την περιοχή. Οι υπάλληλοι μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας, καθώς δεν είχαν εξουσιοδότηση να σχολιάσουν.

  Στη συνέχεια βρέθηκε εκτοξευτής πυραύλων στον δρόμο που συνδέει τις πόλεις Zubair-Shuaiba, από δυνάμεις ασφαλείας, σύμφωνα με το στρατό, με 11 αχρησιμοποίητους πυραύλους δίπλα του, οι οποίοι αργότερα απενεργοποιήθηκαν.

  Δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης για την επίθεση. Η αστυνομία ανέφερε ότι ανέπτυξε πρόσθετες δυνάμεις για να πραγματοποιήσουν αναζήτηση στην περιοχή.

  Ένας Ιρακινός υπάλληλος που συνεργάζεται με τη Halliburton δήλωσε ότι οι ρουκέτες έπεσαν μακριά από την περιοχή δικαιοδοσίας της εταιρείας.

  Η περιφέρεια φιλοξενεί ξένους εργάτες πετρελαίου και γραφεία ξένων και ιρακινών πετρελαϊκών εταιρειών, αλλά ήταν σε μεγάλο βαθμό άδεια τις τελευταίες εβδομάδες μετά την απομάκρυνση σχεδόν όλων των ξένων υπαλλήλων λόγω της κρίσης του κορονοϊού.

  Δυο αξιωματούχοι της Basra Oil Company δήλωσαν ότι η επίθεση δεν είχε επηρεάσει τις δραστηριότητες παραγωγής ή εξαγωγής.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ