Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 06-Απρ-2020 15:20

  Βρετανία: Δικαστήριο του Λονδίνο αποφάνθηκε υπέρ 91.000 εναγόντων κατά της VW για το ντίζελγκεϊτ

  Βρετανία: Δικαστήριο του Λονδίνο αποφάνθηκε υπέρ 91.000 εναγόντων κατά της VW για το ντίζελγκεϊτ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η βρετανική δικαιοσύνη δικαίωσε σήμερα δεκάδες χιλιάδες αυτοκινητιστές που είχαν προσφύγει κατά της Volkswagen θεωρώντας ότι ζημιώθηκαν από το σκάνδαλο των κινητήρων με παραποιημένο λογισμικό για τις εκπομπές καυσαερίων, ανακοίνωσαν οι δικηγόροι των μηνυτών.

  Το δικαστήριο του Λονδίνου High Court αποφάνθηκε πως η Volkswagen είχε πράγματι τοποθετήσει στα οχήματα που πώλησε στο Ηνωμένο Βασίλειο ένα λογισμικό που παραποιούσε τις εκπομπές καυσαερίων ώστε αυτές να βρίσκονται εντός των νομίμων ορίων, αναφέρεται σε ανακοίνωση.

  Η δικαιοσύνη πρόκειται ακόμη να αποφασίσει το ύψος της αποζημίωσης που δικαιούνται οι 91.000 μηνυτές. Ορισμένοι μπορεί να πάρουν πίσω ένα μέρος του ποσού που έδωσαν για να αγοράσουν το όχημά τους μάρκας Volkswagen, Audi, Seat και Skoda.

  Η υπόθεση αυτή άρχισε το 2015 και μπορεί να αποτελέσει τελικά τη μεγαλύτερη στη βρετανική Ιστορία προσφυγή καταναλωτών στη δικαιοσύνη.

  Σε δήλωση που εξέδωσε σήμερα μετά την απόφαση της δικαιοσύνης, ο όμιλος Volkswagen εκτιμά πως η "υπόθεση συνεχίζεται" και πως οι μηνυτές δεν υπέστησαν καμιά απώλεια και πως δεν θα πρέπει να τους αποζημιώσει.

  Ο όμιλος διευκρινίζει πως μελετά τη δυνατότητα να καταθέσει έφεση.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ