Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 06-Απρ-2020 14:27

  ΗΠΑ: Χάθηκαν 46.200 θέσεις εργασίας στον κλάδο λιανικής τον Μάρτιο

  ΗΠΑ: Χάθηκαν 46.200 θέσεις εργασίας στον κλάδο λιανικής τον Μάρτιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα τελευταία κυβερνητικά στοιχεία στις ΗΠΑ δείχνουν ότι ο κλάδος λιανικής έχασε 46.200 θέσεις εργασίας τον Μάρτιο εξαιτίας απολύσεων, αλλά οι περικοπές θα είναι βαθύτερες όσο περνάει ο καιρός, αναφέρει έρευνα της National Retail Federation.

  Οι ΗΠΑ έχουν χάσει 701.000 θέσεις εργασίας τον Μάρτιο, ανέφερε το υπουργείο Εργασίας την Παρασκευή, εξαιτίας του shutdown των επιχειρήσεων για την καταπολέμηση της πανδημίας.

  Αλλά το συνολικό εργατικό δυναμικό στον κλάδο της λιανικής θα μπορούσε να μειωθεί κατά 6,1 εκατ. μέχρι τον Μάιο, σύμφωνα με την National Retail Federation.

  Στο τέλος Μαρτίου ο λιανικός κλάδος είχε 15,6 εκατ. θέσεις εργασίας, έναντι του υψηλού των 15,9 θέσεων εργασίας που έφτασε τον Σεπτέμβριο του 2016.

  Πολλές επιχειρήσεις, όπως η Under Armour και η Macy’s, άρχισαν να κλείνουν καταστήματα σε όλες τις ΗΠΑ στα μέσα Μαρτίου προκειμένου να ευθυγραμμιστούν με τις οδηγίες για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού.

  Έκτοτε, οι επιχειρήσεις επέκτειναν το κλείσιμο επ αόριστον.

  Οι επιχειρήσεις τροφίμων λιανικής ωστόσο, δεν έχουν τις ίδιες επιπτώσεις, με τη Walmart Inc., την Target Corp, την Kroger Co και την Costco Wholesale Corp μεταξύ άλλων, να βλέπουν αύξηση της ζήτησης στις κατηγορίες τροφίμων και άλλων κατηγοριών αναγκαίων προϊόντων νοικοκυριού.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ