Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 06-Απρ-2020 13:25

  Ιαπωνία: Πρόγραμμα - μαμούθ 1 τρισ. δολ. από την κυβέρνηση Άμπε για τη στήριξη της οικονομίας

  Ιαπωνία: Πρόγραμμα - μαμούθ 1 τρισ. δολ. από την κυβέρνηση Άμπε για τη στήριξη της οικονομίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πρόγραμμα - μαμούθ για τη στήριξη της οικονομίας, συνολικού όγκου 108 τρισ. γεν (989 δισ. δολαρίων), το μεγαλύτερο στην ιστορία της χώρας, ανακοίνωσε η κυβέρνηση του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, προκειμένου να υποστηρίξει την σκληρά πληγείσα από τον κορονοϊό οικονομία της χώρας.

  Η ιαπωνική κυβέρνηση θέτει παράλληλα το Τόκιο και άλλα έξι αστικά οικονομικά κέντρα της χώρας σε καθεστώς αυστηρών μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας και των δραστηριοτήτων.

  Το πακέτο, το οποίο αντιστοιχεί στο 20% του ετήσιου ΑΕΠ της χώρας της Άπω Ανατολής, θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη διανομή ρευστού 6 τρισ. γεν σε νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την κρίση του κορονοϊού, ενώ προσφέρει γενικά στις επιχειρήσεις απαλλαγές από φόρους και εισφορές συνολικού ύψους 26 τρισ. γεν, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Άμπε.

  Μεταξύ των περιφερειών που θα τεθούν υπό τα νέα αυστηρά μέτρα περιορισμού είναι εκείνες της Οζάκα, του Χιόγκο και της Φουκουόκα.

  Περισσότερες λεπτομέρειες για το πακέτο κινήτρων και τον συμπληρωμετικό προϋπολογισμό που θα κατατεθεί στο κοινοβούλιο για το 2020 θα ανακοινωθούν την Τρίτη. 

  Το πρώτο στάδιο του πακέτου έχει ως στόχο τον περιορισμό των απωλειών θέσεων εργασίας και των χρεοκοπιών επιχειρήσεων, ενώ ο δεύτερος γύρος βοήθειας, που αφορά την περίοδο μετά τον περιορισμό του ιού, θα έχει ως στόχο την ανάκαμψη σχήματιος V της οικονομίας, σημειώνεται σε έγγραφο του οποίου έλαβε γνώση το πρακτορείο Bloomberg.

  Οικονομικοί αναλυτές προβλέπουν σοβαρή ύφεση στην Ιαπωνία, κυρίως λόγω της παράλυσης αγορών στις οποίες εξάγει, της αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων για το 2021, καθώς και των μέτρων κοινωνικής απομάκρυνσης.

  Υπενθυμίζεται ότι το ποσοστό ανεργίας στη χώρα τον Φεβρουάριο ήταν μόλις 2,4%.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ