Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 06-Απρ-2020 11:52

  Ιαπωνία: Η κυβέρνηση αναμένεται να εγκρίνει "άνευ προηγουμένου" πακέτο μέτρων στήριξης

  Ιαπωνία: Η κυβέρνηση αναμένεται να εγκρίνει "άνευ προηγουμένου" πακέτο μέτρων στήριξης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κυβέρνηση του Ιάπωνα πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε θα δεσμευθεί ότι θα προχωρήσει σε "όλες τις ενέργειες" δημοσιονομικής, νομισματικής και φορολογικής πολιτικής για να αντιμετωπίσει τον αντίκτυπο του κορονοϊού σε ένα πακέτο μέτρων που αναμένεται να εγκριθεί σήμερα, σύμφωνα με προσχέδιο που είδε το Reuters.

  Ο Άμπε έχει δεσμευθεί να συστήσει ένα "άνευ προηγουμένου" πακέτο μέτρων στήριξης ως απάντηση στις επιπτώσεις που έχει προκαλέσει η πανδημία, το οποίο μπορεί να ξεπεράσει αυτό που δημιουργήθηκε για τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2009 ύψους 56 τρισ. γεν (514 δισ. δολαρίων), με δημοσιονομικές δαπάνες 15 τρισ. γεν.

  Σύμφωνα με το προσχέδιο της κυβέρνησης δεν έχει ακόμα καθοριστεί το μέγεθος του πακέτου ή το ύψος των δημοσιονομικών μέτρων. Ωστόσο σε μια ένδειξη του πόσο σοβαρή θεωρεί η κυβέρνηση ότι είναι η κατάσταση, το έγγραφο αναφέρεται στην πανδημία ως τη "μεγαλύτερη κρίση" που έχει αντιμετωπίσει η παγκόσμια οικονομία από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

  Το έγγραφο αναφέρει ότι η κυβέρνηση και η Τράπεζα της Ιαπωνίας χρειάζεται να συμμεριστούν την αίσθηση της κρίσης και να συνεργαστούν στενά για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

  Το προσχέδιο των μέτρων περιλαμβάνει απευθείας πληρωμές σε νοικοκυριά και χρηματοπιστωτικό δίχτυ ασφαλείας για τις επιχειρήσεις, γεγονός που τονίζει την εκτεταμένη ζημιά από τον ιό, τροφοδοτώντας τους φόβους για ύφεση, ενώ η κυβέρνηση αναμένεται να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

  Το σχέδιο για τις δαπάνες περιλαμβάνει επίσης επιδόματα για τα νοικοκυριά με παιδιά, ενίσχυση ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων προκειμένου να μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν καθώς και ρυθμίσεις για να μπορούν να δανείζονται με μηδενικά επιτόκια και χωρίς εξασφαλίσεις από ιδιωτικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Για τη χρηματοδότηση των μέτρων, η κυβέρνηση θα εκδώσει ομόλογα. Πηγές δήλωσαν στο Reuters την περασμένη εβδομάδα ότι η Ιαπωνία θα αυξήσει την έκδοση κρατικών ομολόγων κατά 16 τρισ. γεν στα περίπου 145 τρισ. γεν το τρέχον δημοσιονομικό έτος, κάτι που θα αποτελέσει την πρώτη αύξηση στις ετήσιες εκδόσεις ομολόγων σε τέσσερα χρόνια.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ