Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 06-Απρ-2020 09:39

  Βρετανία: Σε ιστορικό χαμηλό η καταναλωτική εμπιστοσύνη

  Βρετανία: Σε ιστορικό χαμηλό η καταναλωτική εμπιστοσύνη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η βρετανική καταναλωτική εμπιστοσύνη κατέγραψε την μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 45 ετών, καθώς η έκταση του shutdown στην οικονομία για την επιβράδυνση του κορονοϊού, έπληξε τις οικονομικές ελπίδες των νοικοκυριών.

  Η GfK, η οποία διεξάγει μηνιαίες έρευνες για το κλίμα καταναλωτικής εμπιστοσύνης στη Βρετανία από το 1974, διεξήγε μια επιπλέον έρευνα στα τέλη Μαρτίου, που διαμορφώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2009.

  Η πτώση του δείκτη στο -34 από το -9 της τακτικής έρευνας του Μαρτίου, ήταν η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί.

  "Η έκτακτη έρευνα μας για τον κορονοϊό, δείχνει ένα δραματικό αποτέλεσμα, με την καταναλωτική εμπιστοσύνη να υποχωρεί δραματικά τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Μαρτίου”, αναφέρει ο διευθυντής στρατηγικής της GfK, Joe Staton.

  Η έρευνα στις επιχειρήσεις ήταν εξίσου άσχημη. Ο μηνιαίος ΡΜΙ για τους κλάδους της μεταποίησης και των υπηρεσιών, που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, εμφάνισε την μεγαλύτερη συρρίκνωση που έχει καταγραφεί.

  Η μεγαλύτερη πτώση στην έρευνα της GfK αφορά στην προθυμία των νοικοκυριών να προχωρήσουν σε μεγάλες αγορές, παρά την αύξηση της ζήτησης για καταψύκτες, τηλεοράσεις και εξοπλισμού γραφείου στο σπίτι, καθώς οι άνθρωποι προετοιμάζονται να περάσουν τον περισσότερο χρόνο τους στο πσίτι.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ