Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 03-Απρ-2020 12:41

  Ισπανία: Συρρίκνωση-ρεκόρ για τον τομέα των υπηρεσιών τον Μάρτιο

  Ισπανία: Συρρίκνωση-ρεκόρ για τον τομέα των υπηρεσιών τον Μάρτιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα μέτρα του lockdown που έχει επιβάλει η Ισπανία για να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού, οδήγησαν σε συρρίκνωση-ρεκόρ στην δραστηριότητα του τομέα των υπηρεσιών τον προηγούμενο μήνα, με τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια να έχουν πληγεί ιδιαιτέρως.

  Ο ΡΜΙ που καταγράφει την δραστηριότητα στον τομέα, ο οποίος αντιστοιχεί στο μισό της οικονομικής παραγωγής της Ισπανίας, βυθίστηκε στο ιστορικό χαμηλό των 23 μονάδων τον Μάρτιο από τις 52,1 μονάδες τον Φεβρουάριο.

  Ο κλάδος έχει παραμείνει υψηλότερα από το επίπεδο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση, για περισσότερο από έξι χρόνια.

  Ο Paul Smith, διευθυντής οικονομικών της Markit, τόνισε ότι τα στοιχεία του Μαρτίου περιλαμβάνουν τις επιπτώσεις από τις προσπάθειες περιορισμού του κορονοϊού.

  Ο ίδιος τόνισε πως η προσπάθεια να αποτυπωθεί η κλίμακα και η διάρκεια της πανδημίας στο ΑΕΠ και στην απασχόληση, είναι ιδιαίτερα δύσκολη, αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ότι η σοβαρότητα της ύφεσης στο β΄ τρίμηνο θα υπερβαίνει οτιδήποτε έχουμε δει κατά τη διάρκεια της μεγάλης ύφεσης της περιόδου 2008-2009.

   

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ