Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 02-Απρ-2020 18:23

  Κορονοϊός: "Φως στο βάθος του τούνελ", βλέπει ο υπουργός Υγείας της Αυστρίας

  Κορονοϊός: "Φως στο βάθος του τούνελ", βλέπει ο υπουργός Υγείας της Αυστρίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Βλέπει "φως στο βάθος του τούνελ", τόνισε ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Ρούντολφ 'Ανσομπερ, όπως είπε κατά την σημερινή παρουσίαση των τελευταίων εξελίξεων στην Αυστρία σε σχέση με τον νέο κορονοϊό, χαρακτηρίζοντας "καλό σημάδι" την μείωση στο 5,66%, από χθες έως σήμερα, του ποσοστού της ημερήσιας αύξησης των κρουσμάτων.

  Σήμερα, έως το πρωί, το σύνολο των κρουσμάτων στην Αυστρία ανερχόταν σε 10.923, από τα οποία τα 1.057 νοσηλεύονταν και τα 227 ήταν σε μονάδες εντατικής θεραπείας, οι θάνατοι έχουν φτάσει τους 158 και 1.749 άνθρωποι έχουν αποθεραπευτεί.

  Ο αυστριακός δρόμος είναι ο σωστός, για αυτό συνεχίζει να ισχύει το "κρατάμε απόσταση", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρούντολφ 'Ανσομπερ, προειδοποιώντας εκ νέου ότι "ο ιός είναι επικίνδυνος, διότι είναι σχετικά μεταδοτικός", η συμπεριφορά του καθενός είναι απολύτως καθοριστική και "εάν τηρείται η απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου, υπάρχει δραστικός περιορισμός του κινδύνου".

  Ο υπουργός Υγείας παρέπεμψε στην διαφορετικότητα των συμπτωμάτων, που, όπως είπε, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολα "απτό" τον κορονοϊό, πολλοί έχουν από καμία έως λίγες ενοχλήσεις, και μετά υπάρχει ένα ποσοστό 3-4% των προσβεβλημένων από τον ιό, οι οποίοι χρειάζονται εντατική θεραπεία.

  Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι το ποσοστό της ημερήσιας αύξησης των κρουσμάτων είναι και στα εννέα ομόσπονδα κρατίδια της Αυστρίας μονοψήφιο, και αυτό για πέμπτη κατά σειρά ημέρα, με τον μέσο όρο σε όλη τη χώρα να βρίσκεται στο 5,66%, ενώ ο ρυθμός διπλασιασμού των κρουσμάτων βρίσκεται στις οκτώ ημέρες και "θα πρέπει να φτάσουμε κάπου στις 14 ημέρες, οπότε θα έχουμε σταθερότητα".

  Ιδιαίτερα υπερήφανος εμφανίστηκε ο Ρούντολφ 'Ανσομπερ για το γεγονός, όπως σημείωσε, ότι στην Αυστρία κατέστη ευρύτερα δυνατό, οι άνθρωποι με συμπτώματα να μην πηγαίνουν στο νοσοκομείο ή στον γιατρό της περιοχής και να μολύνουν επιπλέον πρόσωπα.

  Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ταυτόχρονα ότι έως το πρωί της Πέμπτης είχαν πραγματοποιηθεί συνολικά 92.190 διαγνωστικά τεστ από την πρώτη καταγραφή του ιού στην Αυστρία.

  Ο αριθμός αυτός είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που ήταν έως τώρα γνωστός, εξαιτίας του γεγονότος, όπως ο ίδιος εξήγησε, ότι πολλά μικρά εργαστήρια που διενεργούν τεστ, δεν συνδέονται ακόμη με τον κόμβο που μεταδίδει τα δεδομένα στο Επιδημιολογικό Σύστημα Ειδοποίησης .

  Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, τα υπάρχοντα στην χώρα εργαστήρια έχουν την δυνατότητα διενέργειας 20.000 τεστ ημερησίως, από τα απαραίτητα προς τούτο υλικά υπάρχουν σήμερα ακόμη για 42.000 τεστ, επαρκούν δηλαδή για αρκετές ημέρες, αλλά στις επόμενες θα πρέπει να εξασφαλιστούν νέα από τη διεθνή αγορά η οποία αντιμετωπίζει ελλείψεις και μεγάλη στενότητα.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ