Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 02-Απρ-2020 12:31

  Βρετανία: Το ένα τέταρτο των επιχειρήσεων μείωσε τον αριθμό των εργαζομένων του

  Βρετανία: Το ένα τέταρτο των επιχειρήσεων μείωσε τον αριθμό των εργαζομένων του
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Περισσότερο από το ένα τέταρτο των βρετανικών επιχειρήσεων μείωσαν τον αριθμό των εργαζόμενων τους βραχυπρόθεσμα, καθώς η κρίση του κορονοϊού άρχισε να πλήττει την οικονομία της χώρας.

  Σύμφωνα με στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας ONS, "περισσότερο από το ένα τέταρτο (27%) των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα, δήλωσαν ότι μειώνουν τα επίπεδα προσωπικού βραχυπρόθεσμα, ενώ το 5% ανέφερε ότι προσλαμβάνει προσωπικό βραχυπρόθεσμα”.

  Η έρευνα σε 3.642 επιχειρήσεις διεξήχθη μεταξύ 9-22 Μαρτίου καλύπτοντας ένα μονό μικρό μέρος της περιόδου αφότου ο πρωθυπουργός Boris Johnson επέβαλε το lockdown σε μεγάλο μέρος της οικονομίας της χώρας, στις 20 Μαρτίου.

  Άλλη μια έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα, από το βρετανικό εμπορικό επιμελητήριο, η οποία διεξήχθη 25-27 Μαρτίου, αναφέρει ότι σχεδόν οι μισές βρετανικές επιχειρήσεις αναμένεται να απολύσουν προσωρινά το 50% ή και περισσότερο του εργατικού τους δυναμικού.

  Ο υπουργός Οικονομικών Rishi Sunak έχει δηλώσει πως το βρετανικό δημόσιο θα πληρώσει το 805 των μισθών (μέχρι 2.500 στερλίνες το μήνα) για εργαζόμενους που είναι προσωρινά απολυμένοι αλλά παραμένουν στα βιβλία των εταιρειών, σε μια προσπάθεια να μετριάσουν μια αναμενόμενη αύξηση της ανεργίας.

  Η ONS αναφέρει επίσης πως η έρευνα έδειξε ότι το 45% των επιχειρήσεων ανακοίνωσε χαμηλότερο του αναμενόμενου τζίρο, σε σχέση με το 5% που είδε αυξημένες πωλήσεις, και το 46% είχε ενθαρρύνει το προσωπικό του να εργαστεί από το σπίτι.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί εκτάκτως
  Παρασκευή 5-Ιουν-2020