Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 01-Απρ-2020 12:16

  Σουηδία: Αυξήθηκαν κατά 123% οι πτωχεύσεις σε ξενοδοχεία και εστιατόρια τον Μάρτιο

  Σουηδία: Αυξήθηκαν κατά 123% οι πτωχεύσεις σε ξενοδοχεία και εστιατόρια τον Μάρτιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι πτωχεύσεις μεταξύ των σουηδικών εστιατορίων και ξενοδοχείων αυξήθηκαν κατά 123% το Μάρτιο, καθώς έχει σημειωθεί μείωση στα ταξίδια και στις εξόδους λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

  Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο κλάδος των μεταφορών χτυπήθηκε έντονα και οι πτωχεύσεις αυξήθηκαν κατά 105% τον Μάρτιο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με ανακοίνωση του επιχειρηματικού και πιστωτικού οργανισμού UC.

  Ο συνολικός αριθμός των εταιρειών που πτώχευσαν στη Σουηδία τον περασμένο μήνα αυξήθηκε κατά 9%, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

  ''Είναι φανερό πως οι κλάδοι αυτοί έχουν δεχτεί σοβαρό πλήγμα από τον ιό'', δήλωσε η οικονομολόγος του Bloomberg, Johanna Jeansson. ''Αυτό ασκεί πίεση στην κυβέρνηση να προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη στήριξη για την επιβίωση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων'', πρόσθεσε.

  Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κυβέρνηση της Σουηδίας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσε νέα μέτρα για την αγορά εργασίας μετά την ειδοποίηση για απολύσεις που έλαβαν 36.800 εργαζόμενοι κατά την περίοδο από την 1η έως τις 27 Μαρτίου. Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ ο οποίος έρχεται σε μεγάλη αντίθεση με τις λίγο λιγότερες από 3.300 απολύσεις τον Μάρτιο του περασμένου έτους.

  Η κυβέρνηση έχει επίσης αναθεωρήσει προς τα κάτω την πρόβλεψη για ανάπτυξη και αναμένει πλέον ότι το ΑΕΠ της χώρας θα συρρικνωθεί κατά 4%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συρρίκνωση από την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008. Επίσης, η ανεργία αναμένεται να φθάσει το 9% το 2020.

  Ο UC ανακοίνωσε επίσης ότι οι προμηθευτές της αυτοκινητοβιομηχανίας - η οποία υποφέρει από έλλειψη ανταλλακτικών - και ο τομέας των μεταφορών έχουν σειρά στις πτωχεύσεις καθώς συνεχίζει να εξαπλώνεται ο κορονοϊός.

  Στα θετικά νέα, οι πτωχεύσεις στον τομέα του λιανικού εμπορίου μειώθηκαν κατά 17% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του περασμένου έτους, ανέφερε ο οργανισμός.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ