Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 01-Απρ-2020 11:41

  Η Γαλλία θα διαθέσει 4 δισ. ευρώ στην παραγωγή ''στρατηγικών'' υγειονομικών προϊόντων

  Η Γαλλία θα διαθέσει 4 δισ. ευρώ στην παραγωγή ''στρατηγικών'' υγειονομικών προϊόντων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, δήλωσε την Τρίτη ότι η Γαλλία θα επενδύσει 4 δισ. ευρώ σε ''στρατηγικά' υγειονομικά προϊόντα, όπως μάσκες και αναπνευστήρες, με στόχο να καταστήσει τη χώρα "πλήρως αυτάρκη" μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, όπως μεταδίδει ο Guardian.

  "Η προτεραιότητά μας πλέον είναι να αρχίσουμε να παράγουμε από εδώ και στο εξής στη Γαλλία", δήλωσε ο Μακρόν κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε εργοστάσιο κατασκευής μασκών κοντά στη πόλη Angers.

  ''Πρέπει να παράγουμε στη Γαλλία, στο έδαφός μας, από τώρα και στο εξής. Ορισμένα προϊόντα και ορισμένα υλικά έχουν στρατηγική σημασία και χρειαζόμαστε την Ευρώπη να είναι ανεξάρτητη (στην παραγωγή) για να μειώσουμε την εξάρτησή μας'', σημείωσε ο πρόεδρος.

  "Η επόμενη μέρα (μετά την κρίση του κορονοϊού) δεν θα είναι όπως πριν. Πρέπει να ανοικοδομήσουμε την εθνική και την ευρωπαϊκή κυριαρχία'', πρόσθεσε ο Μακρόν.

  Σημειώνεται πως σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κυβέρνηση Μακρόν έχει επικριθεί επειδή δεν πρόβλεψε την κρίση και δεν άρχισε νωρίτερα την παραγωγή μασκών, αντί να τις αγοράζει από την Κίνα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ