Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 31-Μαρ-2020 16:52

  G20: Νέα τηλεδιάσκεψη για τον κορονοϊό

  G20: Νέα τηλεδιάσκεψη για τον κορονοϊό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι υπουργοί Οικονομικών και κεντρικοί τραπεζίτες από την ομάδα των 20 πιο ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων βιομηχανικών κρατών πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη την Τρίτη, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες, για να συζητήσουν την αντίδρασή τους στην πανδημία του κορονοϊού και τις επιπτώσεις της στην παγκόσμια οικονομία.

  Οι ηγέτες των χωρών της G20 υποσχέθηκαν την περασμένη εβδομάδα να "εγχύσουν" πάνω από 5 τρισ. δολάρια στην παγκόσμια οικονομία για να περιορίσουν τις απώλειες θέσεων εργασίας και εισοδήματος εξαιτίας του ιού, και παράλληλα να εργαστούν για να περιορίσουν τις διαταραχές στην προσφορά που προκαλεί το κλείσιμο των συνόρων.

  Επίσης, ανέλαβαν τη δέσμευση να χρηματοδοτήσουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να σταματήσουν τη διάδοση του ιού και εξέφρασαν την ανησυχία τους για τους κινδύνους στις ευάλωτες χώρες, ιδίως στην Αφρική. Αναγνώρισαν την ανάγκη να ενισχυθούν τα δίχτυα χρηματοοικονομικής ασφάλειας - ένα αναμενόμενο θέμα στις συζητήσεις της Τρίτης.

  Οι ηγέτες ανέθεσαν στους κορυφαίους αξιωματούχους τους να συντονίζονται τακτικά μεταξύ τους και με διεθνείς οργανισμούς για την εκπόνηση σχεδίου δράσης κατά της πανδημίας, η οποία μέχρι και σήμερα είχε μολύνει περίπου 780.000 ανθρώπους και σκοτώσει περισσότερους από 37.000.

  Οι υπουργοί Εμπορίου των χωρών της G20 συμφώνησαν τη Δευτέρα να κρατήσουν τις αγορές τους ανοιχτές και να διασφαλίσουν τη συνεχιζόμενη ροή ζωτικού ιατρικού εξοπλισμού, προμηθειών και άλλων απαραίτητων αγαθών.

  Η G20 απαρτίζεται από την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Σαουδική Αραβία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ινδία, τη Ρωσία, τη Νότια Αφρική, την Τουρκία, την Αργεντινή, τη Βραζιλία, το Μεξικό, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Βρετανία, την Ευρωπαϊκή Ένωση.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ