Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 31-Μαρ-2020 12:57

  Αυστρία: Η κεντρική τράπεζα αναμένει κάμψη 3% της οικονομίας με βάση το μετριοπαθές σενάριο

  Αυστρία: Η κεντρική τράπεζα αναμένει κάμψη 3% της οικονομίας με βάση το μετριοπαθές σενάριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η οικονομική ανάπτυξη της Αυστρίας θα υποχωρήσει περισσότερο από 3% φέτος σύμφωνα με το "μετριοπαθές” σενάριο για την πανδημία του κορονοϊού, ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα της χώρας, υπογραμμίζοντας πως είναι πολύ νωρίς ακόμη για να υπάρξει μια αξιόπιστη πρόβλεψη.

  Η Αυστρία έχει κλείσει σχολεία, εστιατόρια, μπαρ, θέατρα και άλλα σημεία συγκέντρωσης, συμπεριλαμβανομένων των μη απαραίτητων καταστημάτων. Οι άνθρωποι έχουν εντολή να μείνουν σπίτι και να εργάζονται από εκεί εάν είναι εφικτό.

  Τα περισσότερα από αυτά τα μέτρα βρίσκονται σε ισχύ μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα των Καθολικών, 13 Απριλίου, και αναμένεται ευρέως να παραταθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

  Οι πρώτες εκτιμήσεις μας κάνουν λόγο για μια απότομη πτώση του πραγματικού ΑΕΠ στην Αυστρία περισσότερο από 3%, με βάση ένα μετριοπαθές σενάριο για τον κορονοϊό, τόνισε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας, Robert Holzmann, σε ανακοίνωσε που εκδόθηκε από την κεντρική τράπεζα.

  Το οικονομικό think tank Wifo την προηγούμενη εβδομάδα προέβλεψε πτώση 2,5% του ΑΕΠ εάν τα μέτρα για το lockdown χαλαρώσουν τον Μάιο και η κατάσταση επιστρέψει στο φυσιολογικό το καλοκαίρι.

  "Εάν δεν συμβεί αυτό, η πρόβλεψη θα πρέπει να αναθεωρηθεί σημαντικά προς τα κάτω”, αναφέρει ο Holzmann στο ανακοινωθέν, προσθέτοντας ότι η τρέχουσα πρόβλεψη "υπόκειται σε μεγάλο βαθμό αβεβαιότητας” και ότι ήταν πολύ νωρίς για αξιόπιστη αξιολόγηση της επίδρασης της πανδημίας στην οικονομία.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ