Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 31-Μαρ-2020 10:30

  Βρετανία: Κατέρρευσε η επιχειρηματική εμπιστοσύνη τον Μάρτιο

  Βρετανία: Κατέρρευσε η επιχειρηματική εμπιστοσύνη τον Μάρτιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κατέρρευσε η εμπιστοσύνη μεταξύ των βρετανικών επιχειρήσεων στη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου, καθώς η κρίση του κορονοϊού εντάθηκε πριν η κυβέρνηση κλείσει το μεγαλύτερο μέρος της οικονομίας για να επιβραδύνει την εξάπλωση της.

  Ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης της Lloyds Bank διαμορφώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση πριν από 11 χρόνια, στη διάρκεια της εβδομάδας που ξεκίνησε στις 9 Μαρτίου, αγγίζοντας το -3%.

  Στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, η Τράπεζα της Αγγλίας μείωσε τα επιτόκια και ο υπουργός Οικονομικών Rishi Sunak δήλωσε πως θα αυξήσει τις δημόσιες δαπάνες.

  Και τα δύο μέτρα αποδείχθηκαν απλώς το προοίμιο για περαιτέρω κινήσεις έκτακτων μέτρων από την BoE και την κυβέρνηση.

  Συνολικά στις δύο πρώτες εβδομάδες του Μαρτίου, η εμπιστοσύνη μεταξύ των επιχειρήσεων βυθίστηκε κατά 17 μονάδες στο 6% και οι προθέσεις προσλήψεων μειώθηκαν 12 μονάδες στο 4%, τόνισε η Lloyds.

  Το 70% ή και περισσότερο των επιχειρήσεων, δήλωσε πως επηρεάστηκαν ή θα επηρεαστούν από τον κορονοϊό.

  Σήμερα εξάλλου, σε ξεχωριστή ανακοίνωση, η εταιρεία ερευνών GfK δήλωσε πως ο δείκτης της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης -σε έρευνα που διεξήχθη στο πρώτο μισό του Μαρτίου- υποχώρησε στις -7 από τις -9 μονάδες τον Φεβρουάριο, που ήταν και το ισχυρότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2018.

  Η GfK επίσης ανακοίνωσε πτώση 8 μονάδων στην προθυμία των καταναλωτών να προχωρήσουν σε μεγάλες αγορές.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ