Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 30-Μαρ-2020 17:26

  Έρευνα από FBI και SEC για συναλλαγές γερουσιαστών που φέρονται να καταχράστηκαν πληροφορίες και πούλησαν μετοχές πριν την κατάρρευση της Wall

  Έρευνα από FBI και SEC για συναλλαγές γερουσιαστών που φέρονται να καταχράστηκαν πληροφορίες και πούλησαν μετοχές πριν την κατάρρευση της Wall
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ξεκίνησε έρευνα για μια σειρά χρηματιστηριακών συναλλαγών που πραγματοποίησαν Αμερικανοί γερουσιαστές πριν από τη "βουτιά” που κατέγραψε της Wall Street στα μέσα Φεβρουαρίου λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το CNN.

  Η έρευνα, που βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, εστιάζει επί του παρόντος στις συναλλαγές ενός γερουσιαστή, του Richard Burr, με στόχο να διαπιστωθεί κατά πόσον ο τελευταίος -και πιθανώς και άλλοι γερουσιαστές- επιδίωξαν να επωφεληθούν από τις πληροφορίες που το έλαβαν στο πλαίσιο ενημερώσεων για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού.

  Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής, Richard Burr, ο οποίος είναι επικεφαλής της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας, ανέφερε πριν την έναρξη της έρευνας ότι η απόφασή του να πωλήσει μετοχές αξίας μεταξύ 628.000 και 1,7 εκατ. δολαρίων βασίστηκε μόνο στην ειδησεογραφία. Μάλιστα, νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο Burr ζήτησε από την Επιτροπή Δεοντολιγίας της Γερουσίας να διερευνήσει τις συναλλαγές του.

  Προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι πωλήσεις γερουσιαστών, συμπεριλαμβανομένου του Burr, πραγματοποιήθηκαν κατά παράβαση των νόμων ή των κανονισμών της Γερουσίας, ωστόσο το θέμα έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις δεδομένου ότι οι γερουσιαστές έλαβαν ανεπίσημες πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού αρκετές εβδομάδας πριν την πτώση της χρηματιστηριακής αγοράς.

  Το FBI που διενεργεί την έρευνα και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ αρνήθηκε να σχολιάσουν το θέμα, ενώ σε συνέντευξη που παραχώρησε τη Δευτέρα το πρωί στο CNBC ο πρόεδρος της SEC, Jay Clayton, παρότι δεν επιβεβαίωσε την διενέργεια έρευνας έστειλε σαφές μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις για τυχόν χρηματιστηριακές συναλλαγές με χρήση εμπιστευτικών πληροφοριών.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ