Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 28-Μαρ-2020 10:08

  Virgin Atlantic: Έτοιμη να ζητήσει πακέτο διάσωσης από τη βρετανική κυβέρνηση

  Virgin Atlantic: Έτοιμη να ζητήσει πακέτο διάσωσης από τη βρετανική κυβέρνηση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Virgin Atlantic είναι έτοιμη τις αμέσως επόμενες ημέρες να ζητήσει πακέτο διάσωσης πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων λιρών από τη βρετανική κυβέρνηση. Σύμφωνα με το bbc.com, στην ίδια κίνηση αναμένεται να προβούν και άλλες βρετανικές αεροπορικές εταιρείες.

  Βέβαια από την πλευρά της η κυβέρνηση έχει αναφέρει ότι θα το bailout των αερομεταφορέων που αντιμετωπίζουν προβλήματα θα είναι η έσχατη λύση, ενώ αποσαφήνισε ότι δεν θα γίνει συνολικά αλλά ανά περίπτωση.

  Πάντως ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών, Grant Shapps, από τη πλευρά του δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το κράτος να αποκτήσει μερίδιο των αεροπορικών εταιρειών της χώρας οι οποίες πλήττονται από τον κορονοϊό. Μιλώντας σε επιτροπή της Βουλής ανέφερε ότι "θα ήταν σημαντικό να διασώσουμε εταιρείες που θα ήταν βιώσιμες υπό κανονικές συνθήκες”. Συμπλήρωσε όμως ότι "οι μέτοχοι τους θα πρέπει να αποτελέσουν μέρος της λύσης”.

  Οι βρετανικές αεροπορικές εταιρείες ήδη έχουν ανακοινώσει μέτρα μείωσης των εξόδων, όπως προσωρινές περικοπές προσωπικού.

  Η Virgin Atlantic από την πλευρά της έχει αναφέρει ότι η βρετανική κυβέρνηση θα πρέπει να διαθέσει στους αερομεταφορείς της χώρας 7,5 δισ. λίρες για τη διάσωσή τους. Ο ιδρυτής της εταιρείας Richard Branson, ανακοίνωσε ότι για αυτό τον λόγο παρέχει 250 εκατομμύρια λίρες από την περιουσία του για να συμβάλει στη διάσωση της.

  Ταραγμένοι καιροί

  Η πλειοψηφία των πτήσεων από και προς τη Βρετανία έχει ακυρωθεί λόγω του κορονοϊού. Κάποιες εταιρείες, όπως η British Airways προβαίνουν σε κάποιες πτήσης "διάσωσης” για να επαναπατρίσουν Βρετανούς που έχουν ξεμείνει στο εξωτερικό.

  Μέσα στην εβδομάδα η βρετανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι δεν θα διαθέσει πακέτο διάσωσης για τους αερομεταφορείς, αλλά ανακοίνωσε κάποια μέτρα για την αρωγή τους. Από την πλευρά της, η διεθνής ένωση αερομεταφορέων (ΙΑΤΑ) προειδοποίησε για "αποκάλυψη” στον τομέα των αερομεταφορών και έκανε έκκληση στις κυβερνήσεις του πλανήτη να σπεύσουν σε βοήθεια.

  Πάντως την Τετάρτη η αμερικανική Γερουσία ψήφισε πακέτο στήριξης για τις αεροπορικές εταιρείες ύψους 58 δισ. δολαρίων, με το οποίο θα συνεχίσουν να πληρώνονται οι μισθοί του προσωπικού τους.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ