Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 27-Μαρ-2020 19:38

  Fed: Δύο αξιωματούχοι εμφανίζονται αισιόδοξοι για τις προοπτικές της οικονομίας

  Fed: Δύο αξιωματούχοι εμφανίζονται αισιόδοξοι για τις προοπτικές της οικονομίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Δύο αξιωματούχοι της Federal Reserve προσπάθησαν σήμερα να φανούν αισιόδοξοι για τις οικονομικές προοπτικές των ΗΠΑ, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι είναι δύσκολο να προβλεφθεί πότε θα μπορέσει η οικονομία να ανακάμψει ξανά μετά τη λήξη του shutdown.

  "Σε αυτό το περιβάλλον... οι προβλέψεις είναι δύσκολες", δήλωσε ο Πρόεδρος της Fed της Ατλάντα, Raphael Bostic, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg.

  Η συμβατική σοφία υπαγορεύει ότι το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου θα δείξει σταθερό επίπεδο ανάπτυξης, την οποία θα διαδεχθεί μια ραγδαία ύφεση το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου.

  Η συνέχεια... άγνωστη.

  "Είναι ανοιχτό ερώτημα το πόσο γρήγορα θα τεθεί υπό έλεγχο η κρίση της δημόσιας υγείας", δήλωσε ο Bostic.

  O διοικητής της Fed της Ατλάντα είπε πως η ομάδα του είναι διχασμένη: κάποιοι οικονομολόγοι αναμένουν ανάκαμψη ακόμη και έως τον Ιούλιο, άλλοι τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο και άλλοι προβλέπουν καθυστέρηση της ανάκαμψης έως την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου.

  Ο Bostic το είπε αυτό επειδή η οικονομία ήταν σε τόσο καλή κατάσταση που θα μπορούσε να καταγράψει ισχυρό rebound μόλις η κρίση τεθεί υπό έλεγχο.

  Σε ξεχωριστή του συνέντευξη στο Bloomberg, o Robert Kaplan, ο Πρόεδρος της Fed του Ντάλας, προβλέπει μια ύφεση της τάξης του 20% σε ετήσια βάση στο β' τρίμηνο.

  Το ποσοστό ανεργίας μπορεί να κορυφωθεί στο 11-15%, ωστόσο προέβλεψε ότι αυτό θα υποχωρήσει γρήγορα στο περίπου 7-8% έως τα τέλη του έτους.

  Μια μεγάλη αβεβαιότητα είναι το πώς οι μικρές επιχειρήσεις θα επιβιώσουν από το shutdown. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ