Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 25-Μαρ-2020 11:25

  Ifo: Στο χαμηλότερο επίπεδο από τη γερμανική επανένωση ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος

  Ifo: Στο χαμηλότερο επίπεδο από τη γερμανική επανένωση ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στο χαμηλότερο επίπεδο από τη γερμανική επανένωση βρέθηκε ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος Ifo στη Γερμανία τον Μάρτιο. 

  Τον Φεβρουάριο ο δείκτης είχε βρεθεί στις 96 μονάδες και τον Μάρτιο μειώθηκε στις 86,1 μονάδες. Από την προκαταρκτική ανακοίνωση στις 19 Μαρτίου, όταν ο δείκτης βρισκόταν στις 87,7 μονάδες, έχει χάσει 1,6 μονάδες.  Την ίδια τιμή είχε καταγράψει ξανά τον Ιούλιο του 2009. 

  Στον τομέα της μεταποίησης ο δείκτης έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο από το Αύγουστο του 2009. Αξίζει να σημειωθεί πως στην ιστορία της Γερμανίας μετά την επανένωση ποτέ ο συγκεκριμένος δείκτης δεν είχε σημειώσει τέτοια πτώση. 

  Στον τομέα των υπηρεσιών, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος παρουσίασε τη μεγαλύτερη πτώση από τότε που καταγράφηκε για πρώτη φορά το 2005. 

  Στο εμπόριο, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος κατέρρευσε. Οι προσδοκίες μειώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από την γερμανική επανένωση. Οι εταιρείες αναθεώρησαν επίσης την αξιολόγησή τους για την τρέχουσα κατάσταση προς τα κάτω. Η εξέλιξη αυτή ήταν εξίσου αρνητική σε επίπεδο χονδρικής και λιανικής. Οι επιχειρήσεις λιανικής τροφίμων και τα φαρμακεία αποτέλεσαν και τις μοναδικές εξαιρέσεις. 

  Οι εκτιμήσεις για την τρέχουσα κατάσταση έχουν χειροτερέψει καθώς όπως επισημαίνεται από το ινστιτούτο η γερμανική οικονομία βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ