Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 25-Μαρ-2020 08:29

  Κορονοϊός: Πιο απαισιόδοξες οι αμερικανικές επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Κίνα

  Κορονοϊός: Πιο απαισιόδοξες οι αμερικανικές επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Κίνα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι επικεφαλής πολλών αμερικανικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Κίνα εκφράζουν ολοένα μεγαλύτερη απαισιοδοξία μπροστά στην αβεβαιότητα που δημιουργεί η πανδημία του κορονοϊού, ενώ αυξανόμενο ποσοστό τους προβλέπει μείωση του κύκλου εργασιών τους, καταδεικνύει έρευνα.

  Τον Φεβρουάριο, η κινεζική οικονομία παρέλυσε λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της επιδημίας, που ανάγκασαν εκατοντάδες εκατομμύρια Κινέζους να μείνουν περιορισμένοι στα σπίτια τους.

  Σύμφωνα με έρευνα του αμερικανικού εμπορικού επιμελητηρίου στην Κίνα, το 57% των μελών του αναμένει μείωση του κύκλου εργασιών του φέτος εάν η κατάσταση δεν εξομαλυνθεί ως τα τέλη Απριλίου. Το ποσοστό είναι αυξημένο κατά 9 μονάδες σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο.

  Μεταξύ των λόγων που επικαλούνται οι ιθύνοντες των επιχειρήσεων είναι οι περιορισμοί των μετακινήσεων στην Κίνα (68%), η αναταραχή στο εξωτερικό που συνδέεται με την πανδημία (50%) και η μείωση της ζήτησης (44%). Οι ιθύνοντες περίπου των μισών από τις αμερικανικές επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έρευνα εκτιμούν πάντως ότι είναι ακόμη νωρίς για να εκτιμηθούν οι ζημίες.

  "Η επιδημία συνεχίζει να δημιουργεί δυσκολίες για τις επιχειρήσεις μας, που όμως ανησυχούν πλέον για τον αντίκτυπό της σε όλο τον κόσμο", όπου ο κορονοϊός εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς, αναγκάζοντας ολοένα περισσότερες χώρες να θέτουν σε εφαρμογή μέτρα περιορισμού, εξήγησε ο πρόεδρος του αμερικανικού εμπορικού επιμελητηρίου στην Κίνα, ο Γκρεγκ Γκίλιγκαν.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ