Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 24-Μαρ-2020 18:00

  Ύπατη Αρμοστής OHE: Να ανασταλούν οι κυρώσεις σε χώρες όπως το Ιράν όσο διαρκεί η κρίση κορονοϊού

  Ύπατη Αρμοστής OHE: Να ανασταλούν οι κυρώσεις σε χώρες όπως το Ιράν όσο διαρκεί η κρίση κορονοϊού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ύπατη Αρμοστής  των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα  Μισέλ Μπατσελέτ τάχθηκε σήμερα υπέρ  της αναστολής των κυρώσεων σε χώρες όπως το Ιράν, η Κούβα, η Βόρεια Κορέα, η Βενεζουέλα και η Ζιμπάμπουε λόγω τη κρίσης του κορονοϊού.  

  "Σε αυτούς τους κρίσιμους καιρούς, θα πρέπει να αποδυναμωθούν ή να ανασταλούν οι κυρώσεις -- όσο διαρκεί η κρίση -- οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την ιατρική περίθαλψη, προκειμένου να προστατευθούν εκατομμύρια ζωές. Οι κάτοικοι των χωρών που υπόκεινται σε κυρώσεις δεν είναι υπεύθυνοι για την πολιτική της κυβέρνησής τους. Επιπλέον, εάν το σύστημα υγείας σε μια από αυτές τις χώρες είναι ασθενές, αυξάνεται ο κίνδυνος περαιτέρω εξάπλωσης της πανδημίας σε ολόκληρο τον κόσμο", τόνισε.

  "Περίπου 1.800 άνθρωποι πέθαναν από τον ιό μόνο στο Ιράν, ενώ βρίσκονται σε κίνδυνο γειτονικές χώρες όπως το Αφγανιστάν και το Πακιστάν. Κυρώσεις όπως λ.χ. κατά των εθνικών τραπεζών, εμπόδισαν τις χώρες να εξοπλιστούν κατά της επιδημίας και εξέθεσαν τους ιδιαίτερα ευάλωτους πολίτες σε θανάσιμους κινδύνους. Ειδικότερα, δεν πρέπει να εμποδίζεται το ιατρικό προσωπικό στην μάχη του κατά του κορονοϊού εξαιτίας της έλλειψης εφοδιασμού με το απαραίτητα μέσα", πρόσθεσε η Μπατσελέτ.

  Πηγή: ARD, FAZ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ