Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 24-Μαρ-2020 16:22

  Markit: Βυθίστηκε σε ιστορικό χαμηλό τον Μάρτιο ο PMI Υπηρεσιών

  Markit: Βυθίστηκε σε ιστορικό χαμηλό τον Μάρτιο ο PMI Υπηρεσιών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι αμερικανικές επιχειρήσεις γνώρισαν τον Μάρτιο τη μεγαλύτερη συρρίκνωση των δραστηριοτήτων τους από τη Μεγάλη Ύφεση, σύμφωνα με την αρχική μέτρηση της εταιρείας ερευνών IHS Markit.

  Η έρευνα της Markit έδειξε μικρή υποχώρηση της δραστηριότητας στη μεταποίηση και βουτιά της δραστηριότητας στον κλάδο των υπηρεσιών που έχει πληγεί πιο σκληρά από την πανδημία του κορονοϊού. 

  Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI υποχώρησε στις 49,2 μονάδες από 50,7 μονάδες, διολισθαίνοντας κάτω από το επίπεδο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας. 

  Ωστόσο, ο κλάδος των υπηρεσιών κατέρρευσε καθώς πολλές αλυσίδες λιανικής, ξενοδοχεία, εστιατόρια και άλλες επιχειρήσεις έκλεισαν ή περιόρισαν δραματικά τη λειτουργία τους εν μέσω της επιδημίας. 

  Ο δείκτης PMI για τις υπηρεσίες βυθίστηκε στις 39,1 μονάδες τον Μάρτιο από 49,4 μονάδες τον προηγούμενο μήνα. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο που έχει ποτέ καταγραφεί από την έναρξη καταγραφής ανάλογων στοιχείων τον Οκτώβριο του 2009. 
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ